En Sıcak Konular

Altan Tan konuştu: Bunun adı sabotaj

8 Mart 2013 15:32 tsi
Altan Tan konuştu: Bunun adı sabotaj "Biz konuşuyoruz, uzlaşma çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak el altından birisi bunun tersini yapıyor."

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmralı'ya giden ikinci heyette yer alan Tan, İmralı'ya yeni bir heyetin gidip gitmeyeceği yönündeki soru üzerine ''Bilmiyorum. Gider mi gitmez mi, ben içinde olur muyum bilmiyorum'' dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Tan, İmralı görüşmelerine ilişkin tutanakların kendisi tarafından sızdırıldığı yönünde iddialara ilişkin ise şunları söyledi:

''Bilinçli olarak beni hedef tutan çevreler var. Kimler yıpratmak istiyor? Bu süreci sabote etmek isteyen geniş çevreler var. Bunlar, bu sürecin bütün aktörlerini yıpratmak istiyorlar. Bir de Altan Tan ile ilgili nokta atışları var.

Türkiye'de ciddi bir Türk-İslamcı kesim var. Faşizmi din diye yutturan, Ergenekon'un uzantısı olan sarıklı, sakallı Ergenekoncular var. Beni yıpratmak istiyorlar. Geçmişte derin devlete çalışan bir sürü hokkabaz var. Ben bunlara çağrıda bulunuyorum: Ben sizin ciğerinizi biliyorum. Elinizden geleni arkanıza koymayın. Ticari, ailevi, fikri hayatım; elinizden ne geliyorsa arkanıza koymayın. Zaten ellerinden gelen her türlü alçaklığı yapıyorlar ve yapacaklar ama kaybedecekler. Biz tarihi bir misyon üstlendik. Her türlü eleştiriyi yapsınlar ama yalan haber doğru değil.

Mesela ben Bülent Ecevit'in, Merve Kavakçı'ya yaptığı zulmü asla affetmiyorum. Ama ben Bülent Ecevit'e 'gayri meşru ilişkileri vardı' ya da 'hırsız' diyemem. Çünkü görmedim, duymadım, bilmiyorum. Bir insanı eleştirebilirsiniz ama onda olmayan bir şeyle ilgili yalan söyleyemezsiniz.''


Tutanakların kim tarafından sızdırıldığını ''bilmesi gerekenlerin bildiğini'' belirten Tan, ''Sızdırma ne demektir? Diyelim biz konuşuyoruz, uzlaşma çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak el altından birisi bunun tersini yapıyor. Bunun adı hıyanet ve sabotajdır. Böyle bir şey BDP'de yok'' diye konuştu.

AA



Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs