iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Zabıtları Başbakan'dan önce mi gördü?

8 Mart 2013 11:56 tsi
Zabıtları Başbakan'dan önce mi gördü?

Haberi Milliyet bastı, Namık Durukan yazdı, kabak Hasan Cemal’a patladı?. Başbakan, 'zabıtları kim sızdırdı medyadan bilen var, açıklamazlarsa biz açıklarız' dedi.. Herkes meraktan çatladı... iyibilgi Ankara

Başbakan Erdoğan’ın, “İmralı zabıtlarının kim tarafından sızdırıldığını bilen gazeteciler var. Biraz sabır, medyada açıklanır. Açıklamazlarsa biz açıklarız” mealindeki cümleler tartışılıyor şimdi.

Bilindiği gibi, İmralı zabıtlarının 28 Şubat’ta Milliyet’te yayınlanmış, Başbakan Erdoğan, “Çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız böyle bir haberi atamazsınız, atmamanız ('Manşet atmak'tan hareketle) gerekirdi. Batsın sizin bu gazeteciliğiniz” demişti.

Sonrasında da bilindiği gibi Milliyet karıştı. Gazetenin sahibi Demirören’in, Yayın Yönetmeni Derya Sazak’a, "Hasan Cemal ve Can Dündar’ı dinlendir" dediği lafları dolaştı.

İmralı Zabıtları’nın nasıl, kim(ler) tarafından sızdırıldığı en önde olmak üzere bağlı gelişmeler her gün tartışılırken, YeniÇağ Gazetesi’nde Arslan Bulut bugünkü köşe yazısına, “Milliyet’teki krizin perde arkası” başlığını attı.

Bu yazı içinde ilginç bilgi ve cümleler var. Kısaca şunları söylüyor Arslan…

“Bilindiği gibi İmralı’da BDP milletvekilleri, Abdullah Öcalan ile 24 Şubat’ta görüştü. Aradan bir gün geçti. 25 Şubat’ta Hasan Cemal, daha sonra Milliyet’te Namık Durukan imzasıyla yayınlanacak zabıtları görmüş gibi bir yazı yazdı ve bu yazı 26 Şubat’taki Milliyet’te çıktı.”

“Kısacası, BDP’li milletvekillerinin notlarından oluşan  'İmralı zabıtları'  yayınlanmadan üç gün önce, konuyla ilgili bütün bilgiler Hasan Cemal’in elindeydi.”

“Hasan Cemal, Kandil’e gittiğinde Namık Durukan da yanındaydı. Yani bu ikili arasında bir hukuk var.”

“Hasan Cemal, belki de MİT Müsteşarı daha Başbakan’a görüşmeyle ilgili bilgi vermeden, bütün verileri özetle yazmış oldu!” …
 
“Zabıtları her gazeteci yayınlardı ama burada farklı bir durum var. Hasan Cemal, bu sürecin gazetecisi değil, aktörlerinden biridir.”

Arslan, kabağın neden haberin muhabiri Namık Durukan veya Milliyet’e başına patlamayıp da Hasan Cemal’a yönlendiğinin nedenini işte böyle açıklıyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    9,492 µs