En Sıcak Konular

Mecburi hizmete rock'lı tepki

26 Temmuz 2007 11:06 tsi
Rock grubu kuran İzmirli dört doktor arkadaştan biri mecburi hizmete gidince, diğerleri grubun ismini "Mecburi Hizmet" olarak değiştirdi. Grup, şimdi de "Mecburi Hizmet" isimli bir şarkı bestelemeye çalışıyor.

Grubun gitaristi ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ozan Kınay, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimi aldıkları sırada tanıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
     
"Kardiyoloji kliniğinde uzmanlık eğitim alan dört arkadaş bu grubu kurduk. Grubumuza tıbbi bazı isimler koyduk, ancak uzmanlık eğitimi bitince davulcumuz Barış Yanık mecburi hizmete gitti. Diğer arkadaşımız Özgür Ceylan da önümüzdeki yıl gidecek. Mecburi hizmetten çok çektiğimiz için grubun adını bu yönde değiştirdik." Kınay, "Sağlık çalışanların çoğu için soğuk bir kavramdır mecburi hizmet. Biz de buna sanatsal açıdan tepki göstermek istedik" dedi.
     
Evinin bodrumuna kurduğu stüdyoda haftanın iki günü üçer saat müzik yaptıklarını ifade eden Kınay, şunları söyledi:
     
"Eve bir davul almayı planlıyordum. Önce bir davul aldım, ardından arkadaşlarla grup kuralım diye düşündük ve kurduk. Önce arkadaşlarımıza söylemeye başladık, çok beğendiler. Müziği sevmenin yanı sıra stres atıyoruz. Bizim gibi zor işlerde çalışanlar için stres atmak çok önemli.
     
İşe rahatlamış olarak geliyoruz. Yakında beste de yapacağız. Bas gitarcımızın besteleri var. Çok eğlenceli bir uğraş. Bu uğraşımızdan en çok kendisi de doktor olan eşim Banu çekiyor. Evde yüksek sesle müzik yapıyoruz. Ama o, sabırla buna katlanıyor." Kınay, arkadaşlarının özel günlerinde, hastanelerindeki etkinliklerde ve çocuklarının okul etkinliklerinde severek sahneye çıkıp şarkı söyleyen grup üyelerinin, en çok hastalar yararına sahneye çıkmaktan hoşlandıklarını kaydetti.
    
Grubun solisti Kardiyoloji Uzmanı Dr. Serdar Biçeroğlu da Türkçe Rock parçaları söylediklerini belirterek, "Bir şarkı üzerinde haftalarca çalıştığımız oluyor. Daha önceleri Türk Sanat Müziği şarkıları söylüyordum, rock müziğe ilgim sadece dinleyici olarak vardı. Ancak artık onu da çok rahat söylüyorum" dedi.
     
Biçeroğlu, ilk zamanlarda bir şarkı için üç ay çalıştıklarını ifade ederek, "Grup kurulduktan dört ay sonra gerçek anlamda şarkı söyleyebildik" diye konuştu.
     
milliyet

Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs