En Sıcak Konular

Bağış: Tutanak tutukluk yaptı, oyun bozuldu

8 Mart 2013 11:04 tsi
Bağış: Tutanak tutukluk yaptı, oyun bozuldu
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bağış, İmralı'da yapılan görüşmelere ilişkin olduğu iddia edilen tutanakların basında yer almasıyla ilgili, bunun çözüm sürecine karşı atılmış bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Bağış, "O sözde tutanakları bir silah gibi kullanmak istediler ama tutanaklar tutukluk yaptı. Tutmadı. Oyun bozuldu" dedi.

Bağış, Beyaz TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Manchester United ile Real Madrid arasında oynanan ikinci tur rövanş maçını yöneten ve verdiği kararlarla özellikle İngiliz kamuoyunda eleştirilen FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'la ilgili soru üzerine Bağış, Çakır'ın müsabakayı başarılı bir şekilde yönettiğini belirtti.

İngiltere basınında Çakır'a yapılmadık saldırı kalmadığına dikkati çeken Bağış, "Hadlerini bilsinler" dedi.

Türkiye'nin İngiliz seyircisinin fanatikliğini bugüne kadar gündeme getirmediğini ifade eden Bağış, İngiliz seyircisinin futbol konusunda sınır tanımadığını herkesin bildiğine işaret etti.

Bağış, "Gerçekten çok başarılı bir şekilde o maçı yöneten Cüneyt Bey'e çağrıda bulunuyorum: Sakın aldırmasın" dedi.

Böyle önemli bir maçı Türk vatandaşı olan bir hakemin yönetmesinden rahatsızlık duyulduğunu ve Çakır üzerinden Türkiye'ye saldırıldığını belirten Bağış, Avrupa Birliği sürecinde bu zihniyetle çok mücadele ettiklerini kaydetti.

Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Bağış, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye çok önemli katkıları olduğuna ve yıllarını Fenerbahçe camiasına verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Madden, manen çok önemli riskler üstlenmiştir ama Aziz Bey'in son dönemdeki bazı çıkışları beni de gerçekten üzmüştür, düşündürmüştür. Hele hele yaşadığı yargı sürecinde kendisi ile biraz hesaplaşmak yerine, hesap görme çabası içerisine girmesi benim de gerçekten tasvip etmediğim bir süreçtir. Ama Aziz Bey'in iyi bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe için doğru olanı yapacağını ümit ediyorum."

Bakan Bağış, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçeyi çok sevdiği konusunda hiçbir şüphenin bulunmadığına işaret ederek, Fenerbahçe taraftarının da ona olan sevgisini gösterdiğini söyledi.

Teröre çözüm süreci

Teröre çözüm süreci ile ilgili soru üzerine Bakan Bağış, "Çözüm süreci İnşallah başarılı olacak ve olmalı" dedi.

Bu konuda son derece kararlı ve cesur olduklarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla net bir şekilde ortaya konduğuna işaret eden Bağış, şunları kaydetti:

"Bir şeyi görmemiz lazım, binlerce yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz, birbirimizi değiştiremedik, değiştiremeyiz de. Bu ülkenin asırlardır, ne Alevileri Sünnileri Alevileştirebilmiştir ne Kürtler Türkleri Kürtleştirebilmiştir ne Ermeniler Musevileri Ermenileştirebilmiştir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz, helalleşmemiz, temiz ve beyaz bir sayfa açıp, bu ülkede birlikte ne yapabiliriz, nasıl daha çok üretebiliriz, nasıl daha çok zenginleşebiliriz, çocuklarımıza nasıl daha aydınlık bir Türkiye bırakabiliriz? Buna odaklanmamız lazım."

İmralı'daki görüşmelere ilişkin olduğu iddia edilen bazı konuşmaların basına sızdırılması hakkındaki soru üzerine Bağış, çözüm sürecinin Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen iç ve dış mihrakları rahatsız edeceğini belirtti.

Bağış, "Bu sözde tutanakların sızdırılma çabasının aslında çözüm sürecine karşı atılmış bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. O sözde tutanakları bir silah gibi kullanmak istediler ama tutanaklar tutukluk yaptı. Tutmadı. Oyun bozuldu. Bu millet kararını vermiş. Bu millet birlikte yaşamaya devam etmek istiyor. Bu millet ülkenin bölünmesini istemiyor" dedi.

Programda, Paris temasları sırasında Ahmet Kaya'nın mezarını da ziyaret etmiş olan Bakan Bağış, Ahmet Kaya'nın demokrat kişiliği ve onun Fransa'da yaşamak zorunda kalmasına yol açan sürece ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Programa, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya da telefonda katıldı.

Bakan Bağış, ailesinin Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirmek istemesi halinde her türlü desteği vereceklerini de bildirdi.

aa

Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs