En Sıcak Konular

ASELSAN ihracatını katlıyor

7 Mart 2013 14:43 tsi
ASELSAN, 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 132 artış ile 153 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

ASELSAN toplam cirosunun yanı sıra, ihracatını da attırma doğrultusunda bütün imkanlarını seferber etti ve bu konuda başarıya ulaşabilmek adına, topyekun bir mücadele içerisine girdi. Türk savunma sanayisinin öncü ve lider firması olan ASELSAN, istikrarlı büyümesini sürdürebilmesi açısından yurtdışı pazarlarda da aynı başarıyı hedefledi.

 "2012 YILIN İTİBARİYLE ÖNEMLİ İHRACAT BAŞARILARINA İMZA ATILDI"

 2003 yılından itibaren yurtdışı pazarlarını kendisine yeni hedef olarak belirleyen ve son yıllarda bu planlı çalışmanın meyvelerini toplamaya başlayan ASELSAN, yurtdışı başarılarının temelini, doğrudan satışın yanı sıra tedarikçi ülkeler ve platform üreticisi firmalarla yapılan işbirliğinin oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarak, öncelikle 2010 yılı sonrası bu yönde ciddi bir efor harcamaya başladı. Bunun neticesi olarak da 2012 yılı itibariyle, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan'da ortaklıklar kurularak yerel üretici statüsünde önemli ihracat başarılarına imza atıldı.

 "2012 YILINDA YÜZDE 132 ARTIŞ İLE 153 MİLYON DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

 2012 yılı içinde uluslararası kara platformları üreticileri ile ürettikleri platformlarda ASELSAN ürünlerinin kullanılmasına yönelik yürütülen çalışmaların başarı ile sonuçlandırılması sektör için atlama taşı olarak değerlendiriliyor. ASELSAN için 2012 yılı potansiyel pazarlarda yerleşme ve uluslararası platform üreticileri ile sistem tedarikçisi olarak işbirliği çalışmalarının yapılması açısından başarılı bir yıl oldu. Dünya ekonomisinde 2012 yılı içerisinde yaşanan ekonomik kriz, ülkelerin savunma tedarik bütçelerini olumsuz yönde etkilemiş ve dünyanın savunma sanayi konusunda ileri gelen ülkelerinin daha da agresif politikalar uygulamasına neden olmuş olsa da ASELSAN, 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 132 artış ile 153 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

 İhracatta Amerika Birleşik Devletleri, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Azerbaycan, Uruguay, Pakistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerle Askeri Haberleşme, Elektro-Optik Sistemler ve Stabilize Silah Platformları alanlarında önemli imzalar atıldı.

Bu haber 1,091 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs