iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Ya barış olursa?..

7 Mart 2013 12:24 tsi
Ya barış olursa?..
Hükümetin yürüttüğü barış süreci provokasyonlara şerbetli olduğunu ispat etti.. Peki CHP ve MHP “barışa” şerbetli mi?.. iyibilgi Ankara

Terör sorununun halli yolunda işletilen barış süreci şu an Türkiye’nin en önemli konusu. Paris cinayetleri ve İmralı tutanaklarının sızdırılması gibi iki sert dalga yiyen süreç, provokasyanlara şerbetli olduğunu gösterdi.

Peki, muhalefetin, yani CHP ve MHP’nin bu gelişmeler karşısında ortaya koydukları politikalar ne kadar hesaplanmış durumda?

Sürecin canlandırılacağının anlaşılmasının üzerinden haftalar geçmiş olmasına rağmen CHP, “barışı istememekle suçlanmak” ile “AKP’yi eleştirmemek” arasında sıkışmışlığını sürdürüyor.

Bu yüzden de sürece ilişkin söylemleri ancak günlük dalgalanmalar halinde kamuoyuna yansıyor ki, tutarsızlık ve etkin olmamakla suçlanıyor. Dahası, CHP’nin bu tutumu parti içi muhalefete de hareket alanı yaratmış halde.

CHP içindeki “ulusalcılar”, tabandan en destek bulabilecek bu konuda Kılıçdaroğlu yönetimini yaralayabilecek konuma yükseliyorlar gibi. Kısaca CHP, içeriden ve dışarıdan yara almaya müsait politik duruşunu koruyor.

MHP’nin doğası...

Milliyetçi Hareket Partisi ise başta Oktay Vural’ın ağzından olmak üzere eğlenceli bir üslupla her akşam TV ekranlarından kamuoyuna ulaşıyor. Ne kadar etki yaratıyor ayrı konu.

Bir diğer mesaj alanı ise TBMM Grubu’nda Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yaptığı, üzerinde kılı-kırk yaran bir incelikle çalışılmış konuşmalar. “Sanatın” ne kadarının kamuoyuna ulaştığı da ayrı bir konu.

Ama MHP’nin süreç ve AKP iktidarına yönelik gerçekten “ağır” eleştirileri herkese ulaşıyor. Belki MHP tabanı ve bu seçmen kitlesinin süreç hakkında hissettikleri bilindiğinde uygulanan politikanın doğruluğu düşünülebilir. Ama bu kendinizle konuşmak demektir ve artı oy getirir mi, o da tartışılmalı.

Ya Barış olursa?..

Peki başından beri iyice hesaplanmış-kitaplanmış görünen süreç başarıya ulaşırsa? Örneğin, terörün tamamen bittiği bir 6 ay/1 yıl geçmiş, sandıklar halkın önüne gelmişse?

Aslında AKP döneminde benzer süreçler çok yaşandı. İlla hepsinin terör gibi ağır konularda olması gerekmiyor. Mesela, paradan sıfırların atılması! Kıyametler kopmuştu. Bugün, o zaman konuşulanlar gündemde bile değil.

2014 seçimler yılı ve barış sürecinin zamanlaması da belli ki bu ayarlanarak takvimleniyor. Süreç başarılı olur mu olmaz mı bilinmez. Ama başarılı olursa, o ruh hali ile sandık başına gidecek seçmenlerin CHP ve MHP adına ne anımsayacağı önemli.

Sadece bu açıdan bakarak bile, CHP ve MHP’nin sürece ilişkin söylem ve planları gözden geçirmeleri mümkün olabilir mi? Bu sorunun yanıtı bugün için “hayır” görünüyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs