En Sıcak Konular

Uzan'dan gazeteci Ahmet Hakan'a tazminat davası

26 Temmuz 2007 10:34 tsi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, “AKP, Uzan'la Gurur Duyuyor” başlıklı köşe yazısında, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Hürriyet Gazetesi ve yazıyı kaleme alan gazeteci Ahmet Hakan'a, 4 bin 900 YTL'lik mane

Uzan'ın avukatı Halil Şahin Dost tarafından açılan davanın dilekçesinde, Ahmet Hakan'ın, Hürriyet Gazetesinde, 25 Mayıs 2007 tarihinde, “AKP, Uzan'la Gurur Duyuyor” başlığıyla bir köşe yazısı kaleme aldığı kaydedildi.

Söz konusu köşe yazısında, “Bir adam düşünün; bankasının içini boşaltmakla suçlanıyor. 10 milyar dolarlık bir hortumlamadan tutuksuz yargılanıyor... Bu adam, çıkıp televizyon ekranlarında Türkiye'yi nasıl kurtaracağından, hırsızlardan nasıl hesap soracağından söz ediyor ve tabii hükümete bindirdikçe bindiriyor...” şeklinde ifadelere yer verildiği anımsatılan dilekçede, “Buna benzer tahkir ve tezyif edici, kamuoyunu yanıltıcı iddialar beyan edilmek suretiyle Uzan'a, davalı tarafından soyut ve asılsız iddialarda ve hakaretlerde bulunulduğu” öne sürüldü.

Köşe yazısında iddia edilen “Uzan'ın, İmar Bankası'nın içini boşalttığı, 10 milyar dolarlık hortumlamadan tutuksuz yargılandığı, bankanın içini boşaltmasına kimsenin sesini çıkartmadığı, bu durumun hükümetin de işine geldiği, Uzan ile AKP arasında gizli bir konvansiyon olduğu” şeklindeki hususların, gerçeği yansıtmadığı savunulan dilekçede, “İddia edilen hususlar, Uzan'ı toplum nezdinde küçük düşürmeye, kin ve husumet duyulmasına yöneliktir. Söz konusu ifadeler ile Uzan hedef alınmak suretiyle haksız, asılsız ve hukuki dayanaktan yoksun ithamlarda bulunulmuştur” denildi.

“İmar Bankası davası ile ilgili olarak gerek Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının gerekse bu soruşturmaların devamı olan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamaların sonucunda, Uzan'ın, İmar Bankası davalarında hiçbir sorumluluğunun olmadığının tespit edildiği ve hakkında herhangi bir kamu davası dahi açılmadığı” kaydedilen dilekçede, söz konusu köşe yazısındaki ifadelerle “Uzan'ın karalanmak istendiği” iddia edildi.

Dilekçede, söz konusu köşe yazısındaki ifadelerle Uzan'ın “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” ileri sürülerek, Hürriyet Gazetesi ve yazarı Ahmet Hakan'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 4 bin 900 YTL manevi tazminat talep edildi.

hürriyet



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs