En Sıcak Konular

Çevre Bakanlığı ile Van Belediyesi anlaştı

7 Mart 2013 11:10 tsi
Depremle yıkılan kentin yeniden inşası için Çevre Bakanlığı ile Van Belediyesi anlaştı. Başkan Kaya KCK'dan tutuklanınca belediye protokolü feshetti Yeni süreçle sıcak rüzgârlar eserken belediye yeniden bakanlığın kapısını çaldı.

PKK'nın silah bırakması için yürütülen çözüm sürecinin oluşturduğu yeni iklim BDP'li belediyelerin tutumunu da etkiledi. Ekim 2011'deki Van depreminden sonra şehrin kaderini değiştirmek için seferberlik başlatılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile BDP'li Van Büyükşehir Belediyesi arasında kentin tüm altyapı ve konut sorunlarını çözmek için protokol imzalanmıştı. Ancak Belediye Başkanı Bekir Kaya, KCK soruşturması kapsamında tutuklandıktan bir süre sonra, BDP'li belediye "Kendimiz yapacağız" diyerek protokolü tek taraflı feshetti. Ancak çözüm sürecinin estirdiği rüzgâr, Van Belediyesi yetkililerinin yeniden Bakanlığın kapısını çalmasına neden oldu. SABAH'ın geleneksel Ankara kahvaltılarının konuğu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, üç gün önce Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve beraberindeki heyetin kendisini ziyaret ettiğini ve "Fesihten vazgeçtik, bütün işleri sizinle yapmak istiyoruz" dediklerini söyledi. Belediye ile Bakanlık arasındaki protokolün yenilenmesi kararlaştırıldı. Bakan Bayraktar yarın Van'a giderek protokolü yeniden hayat geçirecek.

'SÜRECİN ETKİSİ'

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, Van Belediyesi'nin tavrının değişmesinde barış sürecinin etkisi olduğunu ve bundam memnuniyet duyduklarını belirterek, siyasi meselelerin vatandaşa götürülecek hizmetleri olumsuz etkilememesi gerektiğini savundu. Erdoğan Van için gerekli çalışmaları bizzat tutuklu belediye başkanı Kaya ile görüşerek başlattıklarını hatırlatan Bayraktar "Önce halka hizmet edelim, sonra herkes kendi siyasetini yapar. Hizmet, siyasi rekabetten önce gelir. Van'ı doğunun Paris'i yapacağız" diye konuştu.

'HERKES BİRİNCİ SINIF'

Çözüm sürecini de değerlendiren Bayraktar, Esat Canan'ın ve Gülten Kışanak'ın basına yansıyan bayrak hassasiyetlerini hatırlatarak "Bunlar, insanın aidiyet duygusunun artmasına vesile olan hususlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olamaz, herkes birinci sınıf vatandaştır" diye konuştu. Bayraktar "Herkesin bayrağını sevmesi lazım, vatanına sahip olması lazım, vatanın da onlara sahip olması lazım. Hükümet olarak kafa karışıklıklarına son vermeye, yanlış düşünceleri yok etmeye çalışıyoruz. Mesafe almak için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bu sorun hallolursa Türkiye uçar. Irka dayalı milliyetçilik olamaz. Vatan milliyetçisi olacaksın, bayrak milliyetçisi olacaksın, üretim milliyetçisi olacaksın. Üretiyor musun bir şey? Atatürk öyle diyor, en çok çalışan vatanını en çok sevendir. Öbür türlü kendisini, ırkını öne çıkaran kaybeder" diye konuştu.

VAN'A DEV HİZMET

Van Büyükşehir Belediyesi ile tazelenecek protokol kapsamında şunlar yapılacak: İller Bankası'nın başlattığı şehrin içme suyu şebekesi projesi tamamlanacak. Çevre yolu, Van'ın içinden geçirilecek. Riskli binaların tespiti ve kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. Van Gölü'nün korunması için kuşaklama kollektörü yapılacak. Göl yapılacak çalışmalarla turistik bir cazibe merkezi haline getirilecek. Gölün etrafı eskisi gibi elma ve erik bahçeleri yapılacak.

Sabah



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs