En Sıcak Konular

Irak 'Suriye'den sızacak gruplar'ı tehdit etti

5 Mart 2013 16:22 tsi
Irak yönetimi, Suriye askerlerini taşıyan konvoya düzenlenen saldırının ardından, Suriye'den sızabilecek silahlı gruplara sert karşılık verileceğini açıkladı

Irak Savunma Bakanlığı, ''Irak'a kaçak yollardan giren ve ülkenin güvenliğini tehdit eden Suriyeli silahlı grupların ikinci bir saldırısı halinde'' gereken karşılığın sert bir şekilde verileceğini belirtti.
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, dün Suriye askerlerinin bulunduğu konvoya düzenlenen ve 49 kişinin öldüğü saldırıdan, Irak'a yasal olmayan yollardan girdiği iddia edilen Suriyeli silahlı gruplar sorumlu tutuldu.

Açıklamada, Irak'a kaçak yollardan giren ve ülkenin güvenliğini tehdit eden Suriyeli grupların ikinci bir saldırıda bulunması durumunda gereken karşılığın sert bir şekilde verileceği vurgulanarak, ''Bu saldırı (49 askerin ölümü), Irak'ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve insan haklarına yapılan apaçık bir saldırı ve suçtur. Çünkü olayda ölen ve yaralananların tamamı silahsızdı. Suriye'de çatışan tarafları silahlı mücadelelerini Irak topraklarına sıçratmaması yönünde uyarıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Irak ordusu, birliklerinin 2 Mart'ta Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) eline geçmesi üzerine Irak'a geçen 66 Suriye askerini ülkelerine teslim etmek üzere askeri konvoy oluşturmuştu. Dün konvoya düzenlenen saldırıda, Suriye askerlerinden 42'sinin öldüğü, 8'inin yaralandığı, ayrıca 7 Irak askerinin hayatını kaybettiği, 4'ünün ise yaralandığı belirtilmişti.

Saldırının kimliği belirsiz bir grup tarafından yapıldığı ve yola yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesinden sonra askeri konvoya silahlı saldırı düzenlendiği açıklanmıştı.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan Irak, Ya'rubiye sınır kapısını ele geçiren ÖSO ile Esed rejimine bağlı düzenli ordu arasında Suriye ile Irak arasındaki serbest bölgede meydana gelen yoğun çatışmalar neticesinde Irak'la Suriye arasındaki Rabia sınır kapısını kapatmıştı.

Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs