En Sıcak Konular

Putin'in milisleri

26 Temmuz 2007 09:32 tsi
Putin'in milisleri
Rusya lideri Putin, Ukrayna'da yaşanan turuncu devrimin ardından kendisine sıkı sıkıya bağlı gençlerin oluşturduğu NAŞİ adlı bir örgüt kurdu. Rus lider dün bu gençleri Zavidovo'daki özel konutunda ağırladı.

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, diğer dünya liderlerinden farklı olarak gençleri siyasette bir güç olarak kullanıyor. ABD'nin dağılan Sovyet cumhuriyetlerinde renekli devrimler yapması üzerine harekete geçen Putin, NAŞİ (Bizimkiler) adlı gençlik örgütünü kurdurdu. 'Putin'in Gençleri' olarak bilinen NAŞİ üyeleri Rus lidere öylesine bağlılar ki, onun için Rusya'da yapmayacakları girişim yok.

NAZİLERE BENZİYORLAR

NAŞİ üyesi gençler, Rusya'da neredeyse bütün sokaklara hakimler, Putin yanlısı onlarca eylemi onlar organize ediyor. Uzmanlara göre bu guruba üye yaklaşık 300 bin genç var. Nazi gençlik örgütlerine benzetilen NAŞİ hakkında daha önce Daily Telegraph gazetesi, Putin'in yeni bir gençlik hareketi oluşturduğunu ve bunu sokaklarda kitlesel protesto gösterilerine önlemeye yönelik kullanacağını yazmıştı.

SOKAKLARA HAKİM

Viladimir Putin'in gençlerle kurduğu farklı diyalog, NAŞİ örgütünü Putin'i desteklemek amacıyla sık sık sokalara döküyor. Kimi çevrelerce aşırı milliyetçilikle eleştirilen NAŞİ örgütü, en son geçtiğimiz Mart ayında Putin'in 7. başkanlık yıldönümünde sokalara dökülmüş, dev bir Putin'e destek gösterisi düzenlenmişti. Rusya'da yaklaşan başkanlık seçimleri için NAŞİ ile daha sık bir araya gelen Putin en son gençlere Rusya'nın kendi başkanlık döneminde elde ettiği kazanımları hatırlattığı, onlara daha güçlü bir Rusya ve daha iyi bir dünya sözü verdiği bildirliyor

PUTİN EVİNDE AĞIRLIYOR

Rus lider Putin de NAŞİ üylerine verdiği önemi göstermek için onları sık sık evinde ağırlıyor. Hatta Putin'in bizzat kendi elleriyle mangal yakıp bu gençlerle vakit geçirdiği belirtiliyor. Putin dün de NAŞİ gençlik örgütüne bağlı gençleri Moskova'nın dışındaki Zavidovo'daki evinde ağırladı. Kendi propagandasını yapmak için bizzat oluşturduğu iddia edilen 'NAŞİ' örgütü ile seçim öncesi sık sık biraraya gelmeye başlayan Putin, dün de gençlere yaklaşan seçimlerle ilgili bilgiler verdi. gençlerle seçimlerden, İngiltere'nin sömürgeci zihniyetine kadar bir çok konuda sıcak sohbetler yaptı.


NAŞİ silahlı eğitim veriyor

Rusya'da kimi çevrelerce NAZİ'lere benzetilen NAŞİ gençlik örgütü, seçkin elemanlarına silahlı eğitim de veriyor. Bu durum Rusya'da insan hakları örgütlerinin de tepkisini çekiyor. NAŞİ'nin kuruluş amacı ve eylemleri Rusya'da tartışılan konuların başında geliyor. Bu yeni milis gücünün, protestoculara karşı kullanılabileceği de tartışılıyor.


Geçtiğimiz Mart ayında Putin'in başkan seçilişinin 7. yıldönümünde binlerce NAŞİ genci liderleri Putin için sokaklara dökülmüş, yürüyüş adeta putin'in gövde gösterisine dönüşmüştü. Üzerinde beyaz çapraz bulunan kırmızı NAŞİ bayrağı, hem Sovyetler Birliği'nin hem de Rusya Federasyonu'nun bayrağına ait özellikler taşıyacak şekilde tasarlanmış.

yenişafak



Bu haber 203 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs