En Sıcak Konular

İncil'deki felaketi hatırladılar

5 Mart 2013 13:31 tsi
İncil'deki felaketi hatırladılar Mısır'ın kuzeyindeki Sina yarımadasını çekirgelerin istila ettiği bildirildi.

Tarım Bakanlığı yetkilisi, Sina'nın kuzeyini çekirge sürülerinin istila ettiğini, çekirgelerin Ariş'in batısına ve Mısır-Gazze sınırına yöneldiklerini belirtti.

Çekirgelerin Sina'dan geçerek Gazze'ye ve İsrail'e gitmesinin beklendiği kaydedildi.

Öte yandan Gazze'deki Filistin Hükümeti Tarım Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Şubat ayı başlarından itibaren Mısır'da tarım arazilerini istila eden çekirge sürülerinin Gazze'ye gelmediği, Bakanlığa bağlı yetkililerin sınır bölgelerinde yaptığı taramalarda çekirge sürülerine rastlamadığı ifade edildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Tarım Bakanlığı Bitki Koruma Bürosu Müdürü Salih Behit ise, Mısır'ın sınır bölgelerinde bulunan çekirgelerin hava şartları nedeniyle yakında Suudi Arabistan'a gideceklerini öne sürdü.

Behit, Tarım Bakanlığı'nın beklenmedik çekirge istilalarına karşı hazırlık yaptığını, uluslararası sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde gerekli tarım ilaçlarının sağlandığını söyledi.

BUNUN BİR İŞARET OLDUĞUNA İNANIYORLAR

İsrail'in gündeminde bu esrarengiz olay var. Sina Yarımadası'ndaki Mısır'ı çekirgeler istila etti Yahudi Devleti İsrail'i ise büyük bir telaş sardı.

Mısır, devasa bir çekirge istilasına uğramış durumda... Aynı İncil'deki felaketlerden birini anımsatan çekirge istilası İsrail'i oldukça korkutuyor. İstilanın kendi ülkelerine de sıçrama ihtimalinden korkan İsrailliler için işin bir ilginç boyutu daha var.

Çekirge istilası tam da Yahudilerin Mısır'dan kaçışının kutlandığı 'Hamursuz Bayramı'nın ertesine denk geldi. İsrail'de yaşayan pek çok Yahudi, bunun bir tür işaret olduğuna inanıyor.

Özellikle tarım alanlarını yok ettikleri için ekonomiye büyük darbe vuran çekirge istilaları ülkeler için büyük tehlike arz ediyor.

İNCİL'DE ÇEKİRGE FELAKETİ

Hristiyanların kutsal kitabı İncil'de, Tanrı'nın Mısır'ı Yahudileri sürgü ettiği için cezalandırdığı yazılır. Tanrı'nın Mısır üzerine gönderdiği 10 felaketten bir tanesi de çekirge felaketidir.

Bu haber 1,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs