En Sıcak Konular

Bakan Güler'den Nevruz açıklaması

5 Mart 2013 11:44 tsi
Bakan Güler'den Nevruz açıklaması İçişleri Bakını Muammer Güler, “21 Mart Nevruz şenlikleri geçmişte olduğu gibi her zaman huzur içinde geçmesi için tedbir alınıyor. Yıllardır yapıla gelen bu” dedi.

İçişleri Bakını Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen binasında düzenlenen Emniyet Müşavirleri toplantısı ve Türk Polisinin dünya barışı ve güvenliğe katkıları temalı fotoğraf sergisinin açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Muammer Güler, bir gazetecinin, barış süreci yaklaşırken Nevruz kutlamaları için önlem alınıp alınmadığı ve gösterilere izin verilip verilmeyeceği konusunda sorduğu soruya, "21 Mart Nevruz şenlikleri geçmişte olduğu gibi her zaman huzur içinde geçmesi için tedbir alınıyor. Yıllardır yapıla gelen bu. Tabi bazı yerlerde bu olayları şiddete ve kanunsuz gösterilere de çevirmek isteyenler oldu. Bu zaman zaman yaşadık ama biz Nevruzu alanlarda, özgürlük içinde insanların kendisini en iyi şekilde ifade edeceği herkesin nevruzu güzellikler içinde kutlayacağı bir ortam oluşturmaya çalıştık. Bu sene de yapacağımız odur. Biz şiddete veya başka kanunsuz gösterilere dönüştürülmesi halinde elbette ki bu dönem içerisinde bu hafta ki yapacağımız Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda ilgililerle konuşup bunu değerlendireceğiz ve bütün önlemlerimizi alacağız" diye cevap verdi.

Güler; konuşmasında şunları kaydetti: "Çözüm süreci ile ilgili fazla konuşmak istemiyorum. 'Süreci adım adım izliyoruz' demiştim. Herkes eylemleri ve söylemleriyle bu konuda katkıda bulunacak milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında memleketimizin bütün insanlarını toparlayıcı olarak gören bir anlayış olduğunu da söyledik. Çözüm sürecinde bu anlamda herkes üzerine düşen görevini yapmalı".

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs