En Sıcak Konular

Bahçeli: Görüşecek hiçbir şeyimiz yoktur

5 Mart 2013 11:37 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Gündeminde çözüm süreci olan Bahçeli, MHP'nin net tavrını açıkladı. Bahçeli, "Biz Hint kumaşı değiliz olmaya da niyetimiz yoktur. İmralı ile görüşen biriyle bizim görüşecek hiçbir şeyimiz yok

Irak'ta yaşayan Türkmen'lerin günden güne eridiğini ve Türkiye'nin seyirci kaldığını belirten Bahçeli, "Irak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin sorunları gün geçtikçe büyümektedir. Barzani ile iş birliği ile Türkmenler içten içe eritilmek ve yapısı değiştirilmek istenmektedir. Kerkük petrollerinden eşini dostunu nemalandırmak istiyorlar. Türkmenlere yapılan eziyet ve cinayetleri görmezden gelen Başbakanın gözyaşları yalandır. Türkmen şehirlerinden nüfus yapısında değişikliler yapılıp eritilirken sessiz kalmış ve sorunları gündeme getirmemiştir. Başbakan, Peşmerge ele başınla sıra gecelerinde yanak yanağa eğlenirken kendisinden geçmiştir. Barzani'nin ayağına kırmızı halılar sermekle meşgul olmuştur. Türkmen kardeşlerimizin Türkiye'deki üniversitelere girmesi zorlaştırılmıştır. Hükümet bu uygulamasından süratla dönmelidir. Irak'ta Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı mahellelerde Türkmenlerin güvenliği sağlamaları için düzenleme yapılmalıdır. Aklımız ve gönlümüz Irak'taki Türkmen kardeşlerimizdir. Türkmensiz Irak, Suriye ve insanlık asla düşünülemez" dedi.

KRAVATLI EŞKİLAYAR İŞ BAŞINDA

BDP ve AKP'yi sert dille eleştiren Bahçeli, "Türkiye çok çetin bir kaos sürecin içinde çırpınmaktadır. Türkiye laçka bir hale getirilmenin içindedir. PKK ile sürdürdüğü müzakereler ile bunu göstermektedir. Kravatlı eşkiyalar iş başındadır. Kandildeki inlerde idman arayışında olanlar coşku içindedir. Türkiye kan ağlamaktadır. Günahkarların restine şahit olmaktadır. Türkiye kan ağlamaktadır. Türkiye AKP ihanetiyle karşı karşıyadır. Bizim için BDP'lilerle Öcalan arasındaki görüşmenin kimin sırdırdığının önemi yoktur. Başbakan batsın böyle gazetecilik diyerek havanda su dövmeye bırakmalı. BOP'çuluktan yüzü simsiyah kesilmiş yüzüne aynada bakmalıdır. İmralı canisi AKP'yi topaç gibi çevirmekte ve türlü manevraları kendine bağlamaktadır. Abdulah Öcalan ile siyam ikizi gibi olduklarını ve aynı tarlanın mahsulu olduklarını görüyoruz. Canibaşı hepimizin bilgidiği kişidir, BDP ve PKK değişmemiştir" diye konuştu.

-Başbakan İmralı canisinin açıkladıklarının neresinde kendisine rol biçmektedir? İmralı ile neyi görüşmektedir ve neleri vadetmektedir? İmralı kodesine tıkılmış Abdullah Öcalan'la hangi barış görüşmeleri adı altında görüşmektedir? Başbakan İmralı canisinin BDP'ye açıkladığı düşüncelere onay vermiş midir? İmralı canisinin BDP'lilere söyledikleri yenilir yutulur cinsten değildir.

-İşte hükümet kanlı teröristle Türk milletini masaya yatırmış ve sırtlana sunmuştur. İmralı canisi vatandaşlık tanımı altında Türk milliyetçilliğini kötülemesi Başbakan'da da görülmüştür. Her ikisi de benzer görüşlerle adeta yıkım ikizi haline gelmiştir. İmralı canisi müzakere yapa yapa birbirinden etkilenmişler ve aynı düşünce kirliliğine kavuşmuşlardır.

-AKP PKK ile anayasa yapmak için kolları sıvamıştır. Cemil Çiçek bunlara ne diyecektir? PKK'dan açık çek alan Başbakan rahata ermiştir. Türkiye ve Türk milletinin neler yaşayacağı bilinmiyor. Özerk Kürkdistan AKP iktidarda kalırsa inşa edilecektir.

-CHP'nin ise nerede durduğu bilinmiyor? CHP neden bende yokum diyerek çöküş sürecinde rol kapma düşüncesine kapılmıştır. AKP, CHP, BDP ve PKK milletimize zehir kusturmaktadır.

-MHP doğudan batıya kadar tüm vatandaşlarımızı Allah'ın bir emaneti olarak görmektedir ve kucaklamaktadır. Bölücüleri ve ara bozucuları dışlayarak Türkiye'yi sözü dinlenen bir ülke yapacağımıza inanıyoruz.

-Bize göre cinayet örgütünden insanlık adımları beklenmemelidir.

-Bizim çözüm üslubumuzda, çözüm anlayışımızda teröre yardım ve yataklı yapmak, bölücülüğü diriltmek yoktur, olmayacaktır ve kesinkes bulunmayacaktır. Bu itibarla, AKP-BDP-PKK'nın çözüm ve barış yaklaşımını hiçbir şart altında kabullenmeyeceğimiz ve benimsemeyeceğimiz ortadadır.

BİZ HİNT KUMAŞI DEĞİLİZ

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bulunmaz Hint kumaşı mısın?'' sözlerine cevap vererek, ''Doğrudur, biz Hint Kumaşı değiliz, olmaya da niyetimiz yoktur. Bizim İmralı canisine pazarlık yapan, sözde çözüm limanına demirleyen ve Türk milletini çöküşe götüren hiç kimseyle görüşecek bir şeyimiz yoktur'' dedi. Bahçeli, "Terörist ile görüşen yerini belirtmiştir. Kandil kuyusuna atlayanlar bizi anlayamaz bizimle boy ölçüşemez. Mardin'de milliyetçiliğe laf edip, alıkesir'de tek millet diyen ve münafıkça çark edenler bizimle birşey paylaşamaz. İmralı karanlığında yönünü kaybedenler bizi anlayamaz. MHP, zik zak çizenlerlerle, patinaj yapanlarla, siyasi ceset haline gelenlerden olamaz, olmayacağız. TBMM'deki bir avuç bölücünün sözlerini Türk milleti ne zamana kadar duymaya devam edecektir. İmralı canisinin ayağına pranga vurmuş hükümet Türkiye'yi nasıl yönetecektir?" diye konuştu.

-AKP'nin içindeki bölücülük korosu bize sizin çözümü nedir diye soruyor. Biz böyle çözümü ayaklar altına alır lime lime çiğneriz. Bizim çözüm anlayışımızda bölücülüğü diriltmek yoktur.

-Her adımı Türk milletine ihanet olan, Türk devlet geleneğine aykırılıklarla bulunan anayasal suç haline gelen çözüm süreci derhal kesilmeli, İmralı canisi ile görüşülme durdurulmadır.

Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs