En Sıcak Konular

Fatura onlara çıktı: Baykal kadroyu değiştiriyor

26 Temmuz 2007 07:00 tsi
Fatura onlara çıktı: Baykal kadroyu değiştiriyor CHP'de sürpriz istifalar yaşanıyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin istifalarını, Genel Başkan Deniz Baykal'a sunduğunu açıklandı. İşte o gelişmenin ayrıntıları...

CHP’de Merkez Yönetim Kurulu üyeleri istifa etti.İddiaya göre ’Şimdilik göreve devam edin’ diyen Genel Başkan Baykal, 2 Ağustos’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında istifaları yürürlüğe sokacak ve yeni bir yönetim kadrosu oluşturacak

Seçimde aradığını bulamayan CHP dün son yıllardaki en uzun Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştirdi. 7 saatlik toplantı sonunda tüm MYK üyeleri Genel Başkan Deniz Baykal’a istifalarını sundu. Baykal istifaları “Şimdilik göreve devam etmenizi istiyorum” diye karşıladı. MYK’da söz alan üyelerin tümü Baykal’ın istifasına karşı görüş belirtti.

CHP yeniden yapılanacak

Toplantıdan sonra Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem şu açıklamayı yaptı: “İki komisyon kurulmasına karar verdik. Biri seçim sonuçlarının tahlil edecek olan komisyon. Diğeri ortaya çıkan tablo karşısında CHP’nin yeniden yapılanmasını sağlayacak komisyon olacak. MYK üyelerinin tamamı istifalarını genel başkanımıza iletti. Genel Başkanımız da ’Bu aşamada görevi sürdürmenizi istiyorum’ dedi.”

MYK üyelerinin istifalarını “şimdilik kaydıyla” kabul etmeyen Baykal, Kurultay’dan sonra CHP’nin en yetkili organı Parti Meclisi’ni 2 Ağustos’ta toplantıya çağırdı. Baykal’ın istifaları Parti Meclisi’nde yürürlüğe sokacağı ve yeni yönetim kadrosunu oluşturacağı belirtiliyor. Böylece CHP lideri kan değişimi yaparak yoluna devam edecek.

Hedef Genel Sekreter Sav

CHP kulislerinde Parti Meclisi toplantısında Genel Sekreter Önder Sav’a yönelik bir operasyon yapılacağı iddia ediliyor. Parti Meclisi’nde Sav’ın etkinliğinin partideki diğer ekip olan Eşref Erdem’e oranla zayıf olduğu belirtilirken; Sav’ın kaderinin Baykal’a bağlı olduğu ifade ediliyor. Seçimlerde güneydoğuda düşük oranda oy alarak Meclis dışı kalan 4 MYK üyesinden bazılarının da değişebileceği öne sürülüyor.

Toplantıda, CHP’nin Güneydoğu Anadolu’da aldığı çok düşük oy oranları da masaya yatırıldı. Üyeler bu sonuçta CHP’nin terör söyleminin çarpıtılarak “CHP sanki Kürtlere karşı” şekline dönüşmesinin etkili olduğunu savundular. Bu çarpıtmanın AKP ve DTP işbirliği ile kampanyaya dönüştüğünü öne sürdüler. Baykal’ın ise “Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Terör engellenemezse bölge kaybeder. Türkiye kaybeder. Söylemek istediğimiz buydu” dediği öğrenildi.

Gül kabul görmez

Bu arada Erdem açılması sırasında muhaliflerin Baykal’a yönelik “Siyaseti bırak” çağrısına da yanıt verdi: “Bu arkadaşların bir kısmı CHP üyesi bile değil. Hikmet Çetin, Mehmet Moğultay, Onur Kumbaracıbaşı parti üyesi değil. Sarıgül ihraç edildi. Seçim öncesi CHP’ye katkı vermeyen, hatta bir kısmı oy vermeyen bu isimlerin ’istifa et’ demeye hakları yoktur. ” Erdem, cumhurbaşkanlığı konusunda ise “Gül, net olarak adayım demedi. Gül’ün adaylığı bizim tarafımızdan kabul görmez” dedi.

Özkan’dan ziyaret

MYK toplantısının ardından Baykal’ı Kanaltürk TV’nin kurucusu Tuncay Özkan ziyaret etti. Özkan’ın ziyaretinin Baykal’a destek amaçlı olduğu ifade edildi.

Vatan



Bu haber 240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs