En Sıcak Konular

BDP'li Buldan: Bu ülke bölünmez

4 Mart 2013 17:00 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) organizesiyle Dünya Kadınlar Günü Van'da kutlandı. Abdullah Öcalan'ın 8 mart mesajının okunduğu kutlamalara katılan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kadınlara Abdullah Öcalan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Barış mesajları veren Buldan,"Sayın Öcalan İmralı'da onurlu bir barışın temelini atıyor. Bu sürece herkes kaktı sunmalı" dedi.

Van Kalesi arkasında bulunan Kültür Park'ta yapılan kutlamalarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Kadınların üzeri kadın polisler tarafından didik didik arandı. Kadınlar sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarken, ellerinde "Kadına şiddete hayır","Askeri ve siyasi operasyonlar durdurulsun" dövizleri taşıdı. Yaklaşık 1000 kadının katıldığı kutlama alanına erkekler alınmayınca onlarda kadınları uzaktan izledi.

KADIN ÖZGÜR OLMAYINCA TOPLUM ÖZGÜR OLMAZ

Kadınlar günü kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın 1 sayfalık kadınlar günü mesajı okundu. Daha sonra kutlamalara katılan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan kürsüye çıktı. Buldan'ın yanında yöresel kıyafetli bir kadının sürekli durması dikkat çekti. Milletvekili Buldan, konuşmasına Öcalan'dan Van'lı kadınlara özel selam getirdiğini belirterek başladı. Yıllardır kadınların erkeklerin egemenliği altında ezildiğini belirten Buldan, Öcalan'ın başlattığı özgürlük hareketiyle kadınların yaşamın her alanına girdiğini söyledi. Buldan,"Sayın Öcalan, kadın özgür olmayınca toplum özgür olmaz diyor. Şimdi kadınlar kendi sesleriyle haykırıyorlar. Biz erkeklerin kölesi olmayacağız. Kendi irademiz dışında evlilikleri kabul etmeyeceğiz" dedi.

BU ÜLKE BÖLÜNMEZ, KİMSENİN KAYGISI OLMASIN

Barış süreciyle ilgili de konuşan Milletvekili Buldan, herkesin sürece katkı sunması gerektiğini söyledi. Türk ve Kürt halkının hiç bir kaygısı olmaması gerektiğin belirten Buldan,"Burdan Türk ve Kürt halkına sesleniyorum. Önce Türklere sesleniyorum. Bu ülke bölünüyor yada bölünecek diye kimsenin kaygısı olmasın. Kimse şüphe etmesin. Kürtlerin de kandırılma kaygısı olmasın, endişeye kapılmasın. Çünkü sizin arkanızda sayın Öcalan var. Öcalan İmralı'da onurlu bir barışın temelini atıyor. Biz her şartta sayın Öcalan'ın yanındayız. Bu dönem Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşacağı dönemdir " dedi. Kadınlar günü programı yerel sanatçıların kanseriyle son buldu.

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs