En Sıcak Konular

Ağar dönüyor mu?

26 Temmuz 2007 06:20 tsi
Ağar dönüyor mu? Seçimlerden yenilgi ile çıkan DP lideri Mehmet Ağar'ın istifasını "etik" bulunmuştu. Başbakan Erdoğan'ın bile Ağar'ı arayarak "bunu hak etmedin" dediği biliniyor. Öte yandan Ağar'ın fikir değiştirdiği ileri sürülüyor. Ağar geri mi dönüyor?

DP lideri Mehmet Ağar'ın 22 Temmuz'da istifa etmesi ilk olarak beğeniyle karşılandı. Siyasi olarak etik bulunan bu davranış diğer liderlerden de beklendi.

Ancak Ağar'ın istifası üzüntü yaratmadı da değil. Örneğin Başbakan Erdoğan Ağar'ı arayarak "çok erken oldu, bunu hak etmedin" dedi. Şimdi DP tabanında Ağar'ın geri dönmesi için kimi girişimlerde bulunulduğu belirtiliyor.

Elbette belirtilen bundan ibaret değil. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'e göre Mehmet Ağar da fikrini değiştirmiş gibi. Ağar taraftarlarının parti içinde nabız yokladığı vurgulanan haberde "Ağar çekilirse meydan Yılmaz veya Çiller’e kalır. Oysa bakın Ağar ne kadar dürüst, hemen istifa etti" propagandasının yapıldığı belirtiliyor.

Ağar taraftarlarının şu konuda haklı olduğu bir gerçek. Ağar'ın yokluğunda partinin başına kimin geçeceği soru işareti. Cüneyt Ülsever'e göre Demirel'i partinin başında görmek isteyenlerin başlattığı "kurtar bizi baba" arayışlarının ülkeye yarar sağlamayacağı açık. Ağar'ın yokluğunda partinin başına oynayan isimlerin başında Mehmet Ali Bayar'ın olduğu ileri sürülüyor. Ancak Bayar parti liderliği için zayıf bir isim. En azından daha önce bu işi yapamamıştı. Partinin liderliğine ismi geçen diğer bir isim ise Nevval Sevindi. Sevindi'nin partinin başına gelmesi DP'yi nereye getirir bu soru işareti. Çünkü Sevindi'nin ne güçlü bir siyasi kimliği ne de vizyonu var. Ağar'ın yokluğunda partinin başına geçeceği düşünülen isimler bunlar.

iyibilgi.com



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,151 µs