En Sıcak Konular

Loğoğlu: Süreci kesin noktasında değiliz

4 Mart 2013 13:23 tsi
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Faruk Loğoğlu, İmralı sürecinin sağlıksız bir şekilde yürütüldüğünü ancak CHP olarak ‘süreci kötü götürüyorsunuz, artık kesin' noktasında olmadıklarını söyledi.

CHP'li Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. İmralı tutanaklarının basında yer alması ile ilgili bir soru üzerine Loğoğlu, “CHP'nin verdiği kredi AKP'ye değildi. Şiddetin sona ermesi için başlatılan sürecin arzu edilen noktaya erişmesi için verilen krediydi. Ama AKP bu krediyi doğru kullanmıyor.” dedi.

Loğoğlu şöyle devam etti: “Seyirci Türk milleti ama perde kapalı. Perdenin arkasında kıyametler kopuyor. Konuşulanlar var, çizilenler var, verilen sözler var. Arada bir birisi açılmamış perdenin arasından çıkıyor. Burada böyle böyle şeyler oluyor, diyor. Hem çok umutluyuz, kararlıyız diyorsunuz; asla dönüş yok, diyorsunuz. Fakat bu süreçten kamuoyunun bilgisi yok. Öcalan konuşuyor, hükümet yorum yapıyor. Hükümet konuşacağına, Öcalan konuşuyor. Bunlar sakat şeyler. Bu kadar önemli bir süreç… Halkın beklentilerinin bu kadar bağlandığı, bu kadar ümitlerin pompalandığı bir ortamda bu sürecin bu kadar sağlıksız yürütülmesi üzüntü verici. Biz, her şeye rağmen bir beklenti içinde olmaya devam ediyoruz. Bu süreci kötü götürüyorsunuz, artık bu süreci kesin noktasında değiliz. Süreci iyi götürmek için bunun ciddiyetle, olabildiğince şeffaflık içinde götürülmesi, gerçeklerin halk ile paylaşılması siyasi iktidara yardımcı olur.”

"AVRUPA ÜLKELERİ SAMİMİ DEĞİL"

Muhalefet partilerinin de bu konu hakkında bilgilendirilmediğini söyleyen Loğoğlu, terörle mücadelede Avrupa ülkelerinin hiçbir zaman samimi olmadığını vurguladı. Loğoğlu, AB ülkelerinin desteğini almak için içeride de bu konuda ciddi ve tutarlı bir politika izlenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bunu yapamadığınız için terörle mücadele konusunda mesafe alamayacaksınız. Ondan sonra haklı da olsa dönüp parmağı dışarı uzatacaksınız. Bundan dışarıdakiler sorumlu, diye bir suçlama doğru olsa da meseleye açıklık getiren bir tutum değil.” dedi.

Bir gazetecinin, “Başbakan tutanakların içeriğinden çok basına yönelik de eleştirilerde bulundu.” sözleri üzerine ise Loğoğlu, basın özgürlüğünün hiçbir zaman kısıtlanamayacağını vurguladı. Faruk Loğoğlu, “Biz bunun basının görevi olduğunu düşünüyoruz. Basın bu kadar hassas bir konuda eline geçen bilgiyi paylaşmadığında görevini yapmamış olacak. Bunda basın açısından kasıt aramak, süreci baltalamak için yaptılar şeklinde yorumlara gitmek bana göre çok yanlış.” şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs