En Sıcak Konular

Arınç Almanya'ya gitti

4 Mart 2013 13:17 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, Almanya'nın Berlin ve Köln kentlerini kapsayan 4 günlük ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindeki heyet, Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla saat 12.00'de Berlin'e hareket etti.
 
Arınç'ın basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Başbakan Yardımcısı, Almanya'nın Berlin ve Köln kentlerini kapsayan 4 günlük ziyareti çerçevesinde üst düzey Alman yetkililerle görüşmelerde bulunacak ve bazı etkinliklere katılacak.

Arınç, 5 Mart'ta ''Uluslararası Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü'' tarafından düzenlenen ''Müslümanlar, Museviler ve Hristiyanlar: Barış Mümkündür! Geçmiş ve Mevcut Durumda Barış içinde Birlikte Yaşamanın Örnekleri-Geleceğe dair Perspektifler'' konulu konferansta konuşma yapacak.

Kültürlerarası diyalog konusunun ele alınacağı sözkonusu konferansa, Türkiye Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi Yusuf Çetin, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ve Rum Ortodoks Kilisesi üyesi ve Türkiye Vakıflar Mecilis üyesi Laki Vigas'ın yanısıra Dünya Yahudi Kongresi Genel Sekreter Yardımcısı Maram Stern, Almanya'daki dini kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Federal Meclis üyeleri, aralarında İsrail, ABD, Irak ve Pakistan gibi ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu diplomatik temsilciler katılacak.

Arınç, 6 Mart'ta da Konrad Adenauer Vakfı ile Humboldt Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek ''Türkiye'nin Değişimi, 2023 Vizyonu ve Avrupa'' başlıklı konferansa iştirak edecek.

Almanya ziyareti çerçevesinde Berlin'de Federal Almanya'nın Göç, Mülteciler ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve Federal Meclis Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Johannes Kahrs ile görüşmelerde bulunacak Arınç, 7 Mart'ta Köln kentine geçecek.

Köln'de TRT'nin işbirliğiyle kurulan Anadolu Üniversitesi Köln Stüdyosu'nun açılışını yapacak Arınç'ın yine Köln'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği adlı kuruluşu ziyaret etmesi öngörülüyor.

aa


Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs