En Sıcak Konular

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Riyad'da

4 Mart 2013 12:21 tsi
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ''Suriye muhalefeti içindeki 'ılımlıların' silaha erişmelerini fiilen sağlanmalıyız'' dedi.

Suudi Arabistan'da temaslarını sürdüren Kerry, başkent Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal'la ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Kerry, ''Esed görevi bırakmalıdır. Çünkü Esed kendi ülkesini ve halkını mahvediyor. Barışı  sağlamak veya Esed'e baskıyı artırmak için ABD, dostlarıyla beraber muhalefeti güçlendirmeye devam edecektir. Suriye muhalefeti içindeki 'ılımlıların' silaha erişmelerini fiilen sağlanmalıyız '' şeklinde konuştu.

Kerry ayrıca, İran'ın nükleer silah geliştirmesi konusunda diplomatik çözüm seçeneğinin sonsuza kadar sürmeyeceğini söyledi. Kerry, ''Ortadoğu'daki nükleer yarış, bölgedeki radikal grupların 'tehlikeli' bombalar geliştirmesine yol açacak'' ifadesini kullandı.

Bu arada Suudi Arabistan'daki Şura Meclisi'ne ilk kez 30 kadın atanmasına dikkati çeken Kerry, bunun ülkede reformların uygulanması açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Öte yandan, ''Beşşar Esed, Suriye'deki egemenliğini kaybetti'' diyen Faysal, ''Suriye'de hergün onlarca suçsuz kadın ve çocuk öldürülüyor. Esed, ilaç ve gıda kuyruğunda bekleyen masum insanları katlediyor. Bu durumun daha fazla devam etmesi mümkün değil. Ahlaki sorumluluğumuz dolayısıyla bu katliama sessiz kalamayız'' diye konuştu.

aa


Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs