iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

İsrail'le barış: Çözüm sürecinden sonra bakarız

4 Mart 2013 10:27 tsi
İsrail'le barış: Çözüm sürecinden sonra bakarız Olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararlar alınmaz!.. iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

ABD Başkanı Obama’nın ikinci dönem ilk yurt dışı ziyaretini İsrail’e, Dışişleri Bakanı John Kerry’in ziyaretlerinden birini de Türkiye’ye yapacağı anlaşıldıktan sonra, Ankara’da ilk analiz edilen bilgilerden biri Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik bir baskının Washington’dan geleceğiydi.

Üstelik Türkiye’de de bu yakınlaşmanın hayırlı olacağına ilişkin kanaatleri olan kesimler de vardı. Fakat bir talihsizlik mi sayılır yoksa sadece bir tespit olarak mı değerlendirilir bilinmez; Başbakan Erdoğan’ın siyonizm/anti-siyonizm üzerine yaptığı açıklamalar en azından Kerry’nin Ankara ziyaretini biraz değiştirdi.

Üzerine basın toplantısında Amerikalı gazetecilerin belli ki tasarlanmış soruları da gelince, aslında Dışişleri Bakanı Kerry’nin de arzu etmediği bir ziyaret ruhu etrafı sarmış oldu ve Suriye de dahil tüm konuların önüne geçti.

Bu ziyaretten detaylı bilgilerin basına yoğun bizimde sızmamasının nedeni de belki buydu. Ankara’nın İsrail’le yeniden el sıkışmak için şartları belli ve herhalde artık bunları duymayan da yok. Özür, tazminat, abluka!

Kaldı ki Ankara’nın zamanlaması ve takvimi de şu an bu türden hayli çetrefilli emek gerektiren yakınlaşma adımlarına da hazır değil. Kısaca meşgul Türkiye. Hem de çok meşgul.

1) İşte daha İsrail’de hükümet bile kurulmadı! Kim hangi bakanlığa gelecek belli değil! 2) 2014 yılı Türkiye’de bol seçimli bir yıl ve 2013 bunun hazırlıkları ile dolu. 3) Ve tabii çözüm süreci çok önemli. Çözüm süreci Türkiye’de herkesin konsantrasyonunu verdiği bir dönemi ifade ediyor.

Şartlar yerine getirilirse elbette buna bakılır ama bu döneme dışarıdan etkilerin gelmesi Ankara’nın insicamını bozabilir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs