En Sıcak Konular

Sıcak tüm ülkeyi olumsuz etkiliyor

25 Temmuz 2007 22:48 tsi
Hava sıcaklığının birçok bölgede mevsim normallerinin üzerine çıkması, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da 40 dereceye çıkan hava sıcaklığı, Çanakkale'de son 75 yılın, Edirne'de ise 78 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sıcaklıkların bugün bazı bölgelerde 40 dereceye kadar yükseldiğini bildirdi.
 
Yıldırım, İstanbul'da bugün temmuz ayı için rekora yakın bir sıcaklık gerçekleştiğini dile getirerek,"İstanbul'da bugün Sarıyer, Kilyos ve Kağıthane'de sıcaklıklar 40 derece; Pendik, Beykoz, İkitelli ve Kartal'da 39, Samandıra'da 38 ve Bakırköy'de de 36 derece olarak ölçüldü" dedi.
 
Yıldırım, İstanbullulara yarından itibaren serinleyecekleri müjdesini vererek, "Yarın öğle saatlerinden itibaren esecek kuvvetli Poyraz'a birlikte İstanbul'da sıcaklıklar 10 derece kadar düşecek ve mevsim normalleri olan 30 derece civarında seyredecek" dedi.
 
İzmir:
İzmir'de 43 dereceye ulaşan hava sıcaklığı kent yaşamını olumsuz etkiliyor. İzmir Valiliği tarafından yapılan sıcak hava uyarısı nedeniyle resmi kurumlarda çalışan hamileler, engelliler ve kronik hastalar, iki gün boyunca izinli sayıldı. Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı sıcak hava uyarısını dikkate alan İzmirlilerin evlerinden çıkmaması nedeniyle kentin Cumhuriyet Meydanı, Konak Meydanı, Kemeraltı Çarşısı gibi merkezi ve en kalabalık bölgeleri, adeta "terk edilmiş" görüntüsü sergiledi.

Edirne:
Edirne'de hava sıcaklığı 44.1 dereceye çıkarak, 78 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.Edirne Meteoroloji Müdürü Gökçen Başaran, Edirne Meteoroloji Müdürlüğü’nün kurulduğu 1929 yılından beri bugün en yüksek sıcaklığın ölçüldüğünü bildirdi. Başaran, kentte hava sıcaklığının saat 16.30'da 44.1dereceye yükseldiğini, nem oranının ise yüzde 17 olarak ölçüldüğünü söyledi. Sıcaklıkların Edirne'de yarından itibaren 5-6 derece düşmesi bekleniyor.
 
Çanakkale:
Çanakkale'de bugün, son 75 yılın en sıcak günlerini yaşanıyor. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada, önceki gün 39 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının öğleden sonra 40 dereceye ulaşmasının beklendiğini belirtmişti. Yetkililer, Çanakkale'de bugün nem oranının yüzde 51 civarında olduğunu, yarından itibaren ise hava sıcaklığının 37 derece civarına düşeceğini kaydettiler.
 
Antalya:
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Mehmet Arandı, yaptığı açıklamada, Antalya ve çevresinin Basra alçak basınç sisteminin etkisi altına girdiğini söyledi. Kentte bugün 43 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklığının, cuma günü en yüksek 38, cumartesi 37 ve pazar da 36 derece olması bekleniyor.
 
Bursa:
Dün itibariyle en yüksek hava sıcaklığının 39.7 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde bugün sıcaklık gölgede 40-41 dereceyi buldu. Meteoroloji yetkilileri, güneşin ve aşırı nemin sıcaklığı daha da artırabileceğini, ancak Bursa'da sıcaklığın artmasının nem oranını azalttığını, bu yüzden ölçülen sıcaklıkla hissedilen sıcaklığın aynı olduğunu bildirdiler. Bu arada, Bursa'daki havuzlar, aşırı sıcaklardan kaçan vatandaşların akınına uğradı.Öte yandan, hayvanların sıcak havadan etkilenmemesi için Bursa Hayvanat Bahçesi’nde çeşitli önlemler alındı.
 
Diyarbakır:
Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün gölgede en yüksek sıcaklığın 40 derece olarak ölçüldüğünü, bugün ise 39 derece olarak tahmin edildiğini belirttiler. Vatandaşlar, özellikle tarihi surların kenarlarında bulunan parklarda serinlemeyi tercih ediyor.
 
Şanlıurfa:
Hava sıcaklığının özellikle öğle saatlerinde 40 derecenin üzerine çıktığı Şanlıurfa'da, birçok vatandaş, tarihi Balıklıgöl ve diğer parklarda gölge alanlarda zaman geçirmeye çalışıyor. Tarım işçileri ise bunaltıcı sıcağa rağmen Akçakale ve Viranşehir yolu üzerindeki tarlalarda çocuklarıyla birlikte, günlük 8-10 YTL yevmiye için çalışmak zorunda. Bu arada yetkililer, birkaç gün içinde etkisini arttırarak 45 dereceye kadar yükselmesi beklenen sıcak hava nedeniyle vatandaşları uyardı.

cnnturk



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs