En Sıcak Konular

Rum bakanların maaşlarından yüzde 25 kesinti yapıldı

2 Mart 2013 18:53 tsi
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis kabinesi dün yemin ederek görevlerine başladı.


Rum gazetelerine göre, dünkü tören sırasında Rum Yönetimi Başkanı ve bakanların maaşlarından yüzde 25 azaltmaya gidileceği açıklanırken, bakanlar ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Anastasiadis'in isteği üzerine "mesleki ahlak" beyannamesini de imzaladı.

Rum Alithia gazetesi "Çalışma Vakti" başlığıyla aktardığı haberinde, Anastasiadis hükümetinin dün, yeni bakanların görevlerini resmi olarak üstlenmelerinin ardından iş başı yaptığını yazdı. Yeni bakanların dün Başkanlık Köşkü'nde düzenlenen törende yenin ettiklerini, ardından Anastasiadis'ten mazbatalarını aldıklarını yazan gazete, ilk Bakanlar Kurulu toplantısının da dün yapıldığını aktardı.

Gazete, Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından yeni bakanların görevlerini devralmak için görev yerlerine gittiğini kaydetti.

ANASTASİADİS SIKI ÇALIŞMA İSTEDİ

Bir başka Rum gazetesi olan Politis de, yemin töreninde kısa bir konuşma yapan Anastasiadis'in, halk karşısında verdikleri taahhütlerin yerine getirilmesi için bakanlara sıkı ve kolektif çalışma çağrısında bulunduğunu aktardı.

"Halk bizden çok şey bekliyor, sıkı çalışma gerekli." diyen Anastasiadis, "Hep birlikte siyasi güçler ve meclisle istişare içerisinde halka verdiğimiz taahhütler ve bildirileri yerine getirmeyi başaracağımızdan şüphem yok." şeklinde konuştu.

Tüm bakanlar adına konuşan Rum Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis is, büyük sorumluluk duygusuna gerek olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, "kötü yönetime karşı sıfır müsamaha" teyidinde bulundu. "Bizi sıkı bir iş, özenli çalışma ve yaratıcılık bekliyor." diyen Kasulis, yüksek sorumluluk ve görev duygusuyla ekonomik fedakarlıklar ve toparlanma çerçevesinde çalışmaları gerektiğini ifade etti.

MAAŞLARDA KESİNTİ

Habere göre Kasulidis, Başkan Anastasiadis'i örnek alarak, yeni bakanların kendi maaşlarından yüzde 25 kesintiye gidilmesi kararını aldıklarını da açıkladı. Başkan Anastasiadis'in kendi talebiyle maaşından kesinti yapıldığını belirten Kasulidis, bakanların maaşlarının yüzde 25 düşürülmesinin de kendi arzularıyla yapıldığını belirtti.

(CİHAN)



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,361 µs