En Sıcak Konular

500 bin bilgisayar korsanların elinde!

2 Mart 2013 11:18 tsi
500 bin bilgisayar korsanların elinde! Türkiye’de 500 bin bilgisayarın korsanlar tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi Komiser Yardımcısı Ahmet Yüce, internete bağlı bütün bilgisayarların güvenli olmadığını ve Türkiye'de 500 bin bilgisayarın korsanlar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısına katılan Komiser Ahmet Yüce, işadamlarına internet güvenliği ve bilişim suçları hakkında bilgiler verdi.

Ahmet Yüce, ülke olarak bilişim suçları ile mücadelede geç kaldıklarını belirterek, "ABD hükümetinin, 2002 yılında sanal güvenlik harcamaları için ayırdığı kaynak 2.7 milyar dolar, 2003'te ise bu oran 4.2 milyar dolar olarak belirlendi. Bugün ise Amerika'nın siber savaşlarda mücadele etmek için günlük 12 milyon dolar harcadığını düşündüğümüzde geleceğin siber ordular üzerine kurulacağını tahmin etmek çok zor değil" dedi.

Yüce, internet erişimi olan hiçbir bilgisayarın tam güvenli olmadığını ifade ederek, Türkiye'de yapılan bir araştırmada 500 bin adet bilgisayarın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini kaydetti.

Kayseri'de de bu tür suçlara sık rastladıklarını dile getiren Yüce, korsanların uluslar arası bir organizasyona sahip olduğunu söyledi.

"EVDEN GİDERKEN KAPIYI AÇIK BIRAKMAK GİBİ"

İnterneti güvenlik duvarı olmadan kullanmanın, evden çıkarken kapıyı açık bırakıp gitmeye benzediğini ifade eden Yüce, bu konuda yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı:

"Konusunda uzman ve deneyimli bilgi işlem personeli istihdam etmek ve tavsiyelerini dikkate almak gerekir. Bilgisayarlar üzerinde kullanıcıların yetkileri kısıtlanmalıdır. Özellikle program kurma, silme, sistem ayarlarını değiştirme gibi yetkiler sadece sistem yöneticilerine yani bilgi işlem sorumlularına verilmelidir. Bu şekilde kullanıcı hatalarının ve bilgisizliğinin sisteme vereceği zararların önüne geçilmiş olur."

Yüce, internet şifrelerinin en az 8 karakterli olması gerektiğini, şifrenin içerisinde mutlaka harf ve semboller bulunması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

CİHAN



Bu haber 1,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs