En Sıcak Konular

Sızıntıda İran parmağı

2 Mart 2013 08:16 tsi
Sızıntıda İran parmağı İmralı görüşme notlarının İran istihbaratının talimatı ile BDP içinden sızdırıldığı iddia edildi.

Yeni Şafak'tan Çetiner Çetin'in haberine göre Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokratik Partisi (İKDP) yönetimi BDP'nin Süleymaniye temaslarından oldukça rahatsız. Bölgesel yönetimin başkenti ve İKDP'nin etkili olduğu Erbil'deki çevrelerde BDP'nin Kuzey Irak'taki görüşmelere Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin etkili olduğu Süleymaniye'den başlamasının rahatsız edici olduğu konuşuluyor. Erbil kaynakları, özellikle İran'ın Süleymaniye konusunda yönlendirici olduğu ve İmralı görüşme notlarının İran istihbaratının talimatı ile BDP içinden sızdırıldığı görüşü hakim.. Barzani'nin bu nedenle BDP heyeti ile görüşüp görüşmeme konusunda hala bir karar almadığı ancak Pazar günü bildireceği belirtiliyor.

Öte yandan, Öcalan’ın silah bırakmaya giden aşamaları anlattığı mektubunu BDP aracılığıyla alan Kandil'in, cevap mektubunu Öcalan’a ulaştırılmak üzere BDP heyetine verdiği iddia edildi.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, PKK yöneticileri, görüşme sonrasında eylemsizlik, Kuzey Irak’a çekilme ve silah bırakmaya kadar gidecek olan planı içeren Öcalan’ın mektubuna yine mektupla karşılık verdi. Kandil yönetimi, mektubu Öcalan’a ulaştırılmak üzere BDP heyetine verdi. Heyet, sabaha karşı Süleymaniye’ye döndü.

Heyetin bugün Erbil’e geçeceği pazar günü ise Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve kabul etmesi halinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşeceği öğrenildi. Bu arada BDP’li Selahattin Demirtaş’ın bugün Bingöl’de bir etkinliğe katılacağı belirtildi. Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Demirtaş’ın bugün Bingöl’e geleceğini ve BDP il binası önünde halka hitap edeceğini, Genç ilçesinde de akşam yemeğine katılacağını duyurdu. Demirtaş’a bir süre önce cezaevinden tahliye olan Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in eşlik edeceği açıklandı.



Bu haber 1,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs