En Sıcak Konular

"Sert adam"dan DTP'ye "yumuşak" mesajlar

25 Temmuz 2007 22:05 tsi
Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Ermeni konferansı ile ilgili "devleti arkadan hançerliyorlar" sözleri ile dikkatleri üzerine çeken ve Meclis Başkanlığı için adı geçen Cemil Çiçek, ''Meclis Başkanı'nın uzlaşmayı sağlaması çok önemli'' dedi. Çiçek

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek, 9 Ağustos'a kadar Meclis Başkanlığı seçimi yapılacağını söyledi.
 
Çiçek, "Meclis'te uzlaşmayı sağlama, demokrasi kültürünün sağlanması gibi sayısız gerekçelerle Meclis Başkanlığı önem arz ediyor" ifadesini kullandı.
 
Eski Adalet Bakanı, "Siz bu görevin altından kalkabilecek bir isim misiniz?" sorusu üzerine, "Her seçimden sonra bir makam toto, bakan toto oynanır. Çok önemli bir görev olduğundan hiç tereddüt yoktur" dedi.
 
Cemil Çiçek, "Adalet Bakanlığı mı, Meclis Başkanlığı mı? Seçim şansınız olsa" sorusuna ise, "Onu benim söylemem çok önemli olmaz. Netice itibarıyla ikisi de çok önemli görevlerdir" yanıtını verdi.
 
"Gül Köşk için uygun bir isim"
 
Çiçek, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak da, "Şimdi Sayın Gül'ü bilemem ama doğrusu bu kampanya sırasında da gördük kendisine karşı büyük bir ilgi var. Birçok yetenekleri olan bir arkadaşımız. Eğer aday olacaksa bu kendi kararıdır. Aday olacaksa ben desteklerim, faydalı da olur, uzlaşmacı bir kişiliği de vardır. Cumhurbaşkanlığı nitelikleri açısından uygun bir isimdir" dedi.
 
"Birbirinin varlığını kabul etmek..."
 
Çiçek, Meclis'te grup kurmaya hazırlanan DTP'ye de "yumuşak" mesajlar gönderdi.
 
"Halk, bağımsız milletvekillerine sorun çözsün diye oy verdi" diyen Çiçek, "Biraz da sorunların çözümü açısından kolaylaştırıcı bir üslubu benimsemeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Cemil Çiçek, yeni Meclis'e giren herkesin birbirinin varlığını kabul etmesinin önemine değindi, “Hepimiz değiştik, değişimi görmeyen zaman tünelinin gerisinde kalır” dedi.
 
“Başbakan'ın, ‘Diyalog için önce DTP PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmeli’ sözleri hala ön şart mıdır?” sorusu üzerine de Çiçek, “Diyalogdan yanayız” mesajı verdi.
 
Çiçek “Bu parlamentoda görev yapanlar birinci Meclis’te görev yapanlarla eş değer bir sorumlulukla yüz yüze” ifadesini kullandı.
 
DTP konuşma yasağı getirdi
 
DTP de Çiçek ile aynı kaygıları taşıdığını Merkez Yürütme Kurulu’nda aldığı bir kararla ortaya koydu. DTP, bağımsız milletvekillerine, hafta sonu Ankara'da yapılacak toplantıya kadar  konuşma yasağı getirdi.
 
Yasak kararı gerginlik yaratmamak gerekçesiyle alındı. Milletvekilleri tek tek aranarak, "Hassas bir süreçten geçiyoruz gerginliğe müsait ortam var açıklama yapmayın” denildi.

CNNTurk



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs