En Sıcak Konular

“Aday değilim”

25 Temmuz 2007 22:03 tsi
“Aday değilim” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığına aday olmadığını belirterek, ''Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Bu iradeyi görmek istiyorum. Çünkü bir mağduriyet söz konusu'' açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan RecepTayyip Erdoğan, İstanbul İl Seçim Kurulu'nda milletvekili mazbatasını aldı.
 
Erdoğan, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı için "Meydanların dili ortadadır" dedi.
 
Erdoğan, bir gazetecinin, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'in 'Abdullah Gül'ün adaylığını kabul etmeyecekleri' şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiği" yönündeki sorusu üzerine, “Gerek şahsım, gerek Abdullah Bey, Sayın Özyürek'in yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yapmadık. Ben hep şunu söyledim; 'Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Bu iradeyi görmek istiyorum, çünkü bir mağduriyet söz konusu” dedi.
 
Erdoğan “Parlamento içerisinde Anayasa'ya ve nitelikleri uygun olan kimse burada aday olabilir. Bunun adaylığına karşı çıkamazsınız. Desteklersiniz ya da desteklemezsiniz, o ayrı mesele” diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir kriz çıkacak mı?" sorusuna da "Ben kriz olmasını düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum, ülkem için doğru bulmuyorum" cevabını verdi.
 
Bir gazetecinin "Meclis'teki siyasi partilerle görüşmelerinizde elinizde cumhurbaşkanı adayı olarak bir kişi mi olacak, bir liste mi olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, "Bunları görüşmelerde belirleyeceğiz" dedi.
 
"DSP'lilerle görüşebiliriz"

Başbakan Erdoğan, "Sizin cumhurbaşkanlığı adaylığınız söz konusu mu?" sorusuna,"Ben aday değilim" yanıtını verdi.
 
Erdoğan Meclis içinde grubu olan siyasi partilerin liderlerini ziyaret edeceğini de yineledi.
 
Erdoğan “Kendileriyle ülkemizin durumunu, geleceğini konuşacağım. Türkiye'nin gündeminde olan acil konuları, cumhurbaşkanlığı seçimi gibi, bunları da kendileriyle müzakere etme fırsatını bulacağım ve aynı şeyi tabii diğer liderlerden de doğrusu bekliyorum. Çünkü artık bir ak sayfa açalım diyorum” dedi.
 
Parlamentoda safların değişebileceğine dikkat çeken Erdoğan “CHP'den ayrılan DSP'liler olabilir. Onlarla da görüşebiliriz" diye konuştu.
 
“Kürt sorunu siyasallaşmamalı”
 
Başbakan Erdoğan DTP'nin desteğiyle Meclis’e giren bağımsız milletvekillerini de açık bir dille uyardı. Terör örgütüne destek veren bir zihniyetle beraber olmayacaklarını söyleyen Erdoğan "Kürt sorununu siyasallaştırdığınız zaman karşısınızda beni bulursunuz" dedi.
 
Erdoğan “Ama Kürt kökenli vatandaşlarımın ülkedeki ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel konulardaki sorununu konuşursanız, AK Parti'nin içinde de mevcutlardan çok daha fazla Kürt orijinli milletvekili arkadaşlarım var. Ama onlar bu işi hiçbir zaman siyasallaştırmadılar. Böyle bir sorunları yok” ifadelerini kullandı.

“Bir Parlamento'nun içindeki süreci, bölücü terör örgütünü 'arka bahçem' diye görmek veya bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış, zihniyet olursa olsun biz onlarla bir ve beraber olamayız” diyen Erdoğan, “İsterlerse Parlamento'nun içinde olsun, bunu çok açık ve net söylüyorum” diye devam etti.

CNNTurk



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs