En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu’ndan Sarıgül resti

1 Mart 2013 14:47 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye katılması ve büyükşehir belediye başkanlına adaylığına ilişkin rest çekti. Kılıçdaroğlu, 'Kimse ile pazarlık etmem' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün partiye gelip gelmemesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmaması ile ilgili reset çeken bir tavır ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, “Benimle kimse pazarlığa giremez. Şişli dahil bütün ilçelere kimin aday olacağına parti karar verecek” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Finans Klüp’teki toplantıya katıldıktan sonra DSP döneminin güçlü siyasi ismi Hüsamettin Özkan’ın evine gitti. Rotahaber’in aldığı bilgiye göre, Beykoz Konaklarında yapılan görüşmenin ana gündemi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

Özkan’ın daveti üzerine yapıldığı öğrenen görüşmeden sızan ilgi çekici iddialar var. Hüsamettin Özkan, sohbet sırasında Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye dönüşünde sergilediği çelişkili tutumdan yakındı. Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Özkan, şunları söyledi:

“Sarıgül’ün kararsızlığından ben de sıkıldım. Gelecekse gelsin. Ben de bunun manevralarından yoruldum artık. Hiç kimse için almadığım riskleri bunun için aldım . Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de gelemezse bütün ilişkimi gözden geçiririm.”

Özkan’ın bu çıkışı karşısında Kılıçdaroğlu da kararlı bir tutum sergiledi. “Benimle kimse pazarlığa giremez” diyen Kılıçdaroğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili niyeti varsa gelir partiye üye olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün adının yapılan anketlerde de şu anda önde çıktığını hatırlatarak, “Siyaset risk almak demektir. Risk almadan bir şey olmaz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adaylıkları kimse ile pazarlık etmem. İlçe belediye başkan adaylarını Şişli adayı dahil onunla pazarlık etmem. Bütün adaylara parti karar verecek.”

Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün bir cenaze töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanaklarından öpmesi ile ilgili olarak da, “Büyükşehir adayı olacak kişinin rakibi olması muhtemel kişinin cenazede verdiği görüntüler son derece gayri ciddidir” dedi.  (Rotahaber) 

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,559 µs