En Sıcak Konular

Yer altı suları için sayaç zorunluluğu getirildi

1 Mart 2013 10:28 tsi
İçme, zirai ve sanayi amaçlı kullanılan yer altı suları için sayaç takma zorunluluğu getirildi...

Yer altı Suları Hakkında Kanun ile Kamulaştırma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemleri kurulmadan kullanma belgesi verilemeyecek, ölçüm sistemlerinin kurulmasını lüzumlu kılacak yer altı suyunun kullanım maksadı, miktarı, havza sınırı ve diğer hususlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca tespit edilecek.

Bakanlar Kurulu'nca tespit edilen hususlara ilişkin uygulama usul ve esasları ile ölçüm sistemine dair hususlar yönetmelikle belirlenecek, su ölçüm sisteminin kurulmasına dair süre Bakanlar Kurulu kararıyla uzatılabilecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yer altı suyu temini amacıyla kuyu, galeri, tünel ve benzerleri için kullanma belgesi almış olanlardan; sanayi amaçlı kullanılan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi, bir yıl içinde belge sahibince kurulacak. Süresi içerisinde ölçüm sistemini kurmayanların belgeleri iptal edilerek, kuyuları kapatılacak ve kapatma masrafları da sahibinden alınacak.

Zirai, içme ve kullanma suyu amaçlı açılan ve ölçüm sistemi kurma zorunluluğu dahilinde bulunan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi ise yine bir yıl içerisinde belge sahibince kurulacak. Ölçüm sistemini kuramayanların bu süre içerisinde talep etmesi halinde ölçüm sistemleri, bedeli yüzde on fazlası ile ilgililerinden tahsil edilmek üzere, bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren üç yıl içerisinde DSİ tarafından kurulacak. Şartlara uymayanların belgeleri ise iptal edilerek, kuyuları kapatılacak ve kapatma masrafları da yine sahibinden alınacak.

Kanunla, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 22'nci maddesinin birinci fıkrasına ise ''Kamulaştırılan taşınmaz malda, kamulaştırma amacına uygun bir işlem veya tesisat yapılmasından sonra bu hüküm uygulanmaz'' cümlesi eklendi.

(AA)



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs