En Sıcak Konular

DTP'den 'yeterli oy alamadık' itirafı

25 Temmuz 2007 18:05 tsi
Doğu ve Güneydoğu'da oylarının büyük kısmını AK Parti'ye kaptıran DTP Eşbaşkan Vekili Nurettin Demirtaş, yeterli oy almamalarını parti yetmezliklerinin etkili olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Ciddi bir altarnatif olmaması AK Parti'nin oylarını artırdı." dedi.

DTP'nin Doğu ve Güneydoğu'daki aldığı oyları değerlendiren Demirtaş, yeterli sonucu almamalarında parti yetmezliklerinin de etkili olduğunu belirterek, "Ne tam kazandık ne de tam kaybettik. Biz bilimsel verilerle değerlendirmeleri yapıp, eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Bunu yaparken de içe dönüp kendimizi tıkayan bir noktaya asla getirmeyeceğiz." diye konuştu.

Seçim sisteminde adaletsizlikler olduğunu savunan Demirtaş, ciddi bir alternatif olmaması nedeniyle AK Parti'nin oylarını arttırdığını iddia ederek seçimlerde sürpriz olarak değerlendirilecek sonuçların olduğunu ancak sürprizlerle uğraşmaktan ziyade genel sonuçların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Halkın tercihine saygılı olduklarını anlatan Demirtaş, "Seçime giderken partilerin ittifak yapamaması önemli bir sorun olarak önümüzde duruyor." diye konuştu.

Seçimde bağımsız adaylara karşı alınan kararları eleştiren Demirtaş, hiçbir konuda birleşemeyen partilerin birleşik oy pusulası konusunda bir araya geldiğini ve kararın çıkarıldığını savundu.

"Sonuçları değerlendirirken tüm bu hususlar göz önüne alınması gerekir" diyen Demirtaş, Meclis'te grup kurmayı hedeflediklerini ve bunu başardıklarını kaydetti.

Demirtaş, Parti politikaları ve programı açısından hiçbir belirsizliğin söz konusu olmadığını ancak oluşan meclis tablosunun göstereceği refleks ve tutumun önemli olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin bu oranda oy çıkarmasında iş çevreleri ve uluslararası siyaset arenasının aradığı istikrarın etkili olduğuna dikkat çeken Demirtaş, laik, anti laik tartışmaları, ordu ile görüntü de yansıyan çatışmaların AK Parti'nin oylarını arttırdığını söyledi.

haber7



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,783 µs