En Sıcak Konular

Anavatan'dan 'aday paraları ödenmiyor' iddialarına yanıt

25 Temmuz 2007 17:02 tsi
22 Temmuz seçimlerine girmeyen Anavatan Partisi’ne, aday adaylarının parasının iade edilmediği eleştirileri yöneltilirken, iddialara yanıt Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan’dan geldi.

Doğan, alınan paraların partiye gelir kaydedildiğini hatırlatarak “Siyasi Partiler Kanunu’nun 64’ncü maddesine göre bu paraları iade edemiyoruz. Edersek hukuksuzluk yapmış oluruz, suç işlemiş oluruz” dedi.


Aday paralarının ödenmediği yönünde bugün basında yer alan haberlere tepki gösteren Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan, yaptığı açıklamada, Anavatan Partisi’ne aday adaylığı için başvuranlar arasında “Erol Akarcalı” isimli bir şahsın yer almadığını belirterek “bütün kayıtlarımızı inceledik, bugün basında yer alan böyle bir aday adayı Anavatan Partisi’ne başvurmamıştır. Herhalde kendisi DP’ye müracaat etmiş, çünkü bu müracaatlar o dönemde iki partiye de yapıldı” dedi.

Aday adaylarının parasının ödenmediği yönünde Anavatan Partisi’ne yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Doğan, aday adayları arasında sadece 45 kişinin para iadesi istediğini, diğer aday adaylarının ise yatırılan ücretlerin “partiye bağış olarak kalmasını” istediğini bildirdi. Siyasi Partiler Kanunu’nun 64’ncü maddesine göre aday adaylarından alınan paraların partiye gelir olarak kaydedildiğini hatırlatan Doğan, şunları söyledi:

“Sağda solda konuşuyorlar, ancak biz bu paraları ödersek zor duruma düşeriz. Ödersek bize demezler mi, bu paralar nerede diye? O paralar partinin hesabına girdi. Girdikten sonra da yasaya göre iade edilemiyor. Hukuka inanıyoruz, hukuk kurallarına da uymak zorundayız. Eğer hukuku delersek suç işlemiş oluruz” diye konuştu.

Anavatan Partisi’ne yönelik aday adaylarının parasıyla ilgili “dolandırıcılık” suçlamalarına da tepki gösteren Doğan bu ifadelerin yakışıksız olduğunu belirtti.

hürriyet



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs