En Sıcak Konular

Baykal'ın "İstifam istenmiyor" sözüne muhaliflerden itiraz

25 Temmuz 2007 16:03 tsi
Baykal'ın Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, halkın demokratik direnci karşısında hiçbir siyaset adamının duramayacağını; CHP lideri Deniz Baykal’ın, "Acaba toplumu ninni çekerek uyutabilir miyim" yaklaşımı sergilediğini belirtti.

Eski CHP Genel Sekreteri Keskin, halkın demokratik direnci karşısında hiçbir siyaset adamının duramayacağını; CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, "Acaba toplumu ninni çekerek uyutabilir miyim" yaklaşımı sergilediğini belirterek, "Bütün ninniler kulağa hoş gelir ama çocuklara söylenir. CHP’de değişim isteyen seçmenler çocuk değil" dedi.     

23. Dönem milletvekillerinin kayıt yaptırdığı TBMM Şeref Salonuna gelen Keskin, gazetecilerle sohbet etti. Meclise, bir televizyon kanalına röportaj vermek için geldiğini ifade eden Keskin, "23. dönemde burada olmayı ister miydiniz?" sorusuna, "Siyaset yapıp da böylesine bir onuru yaşamak istemeyen bir insan olabilir mi?" yanıtını verdi.
     
İktidar partisinin, çok sorumlu bir yaklaşımla sorunların çözümüne el atması durumunda başarılı bir dönem geçirileceğine inandığını vurgulayan Keskin, "Burada muhalefetten ziyade iktidara çok büyük sorumluluklar düşüyor. AK Parti, geçmişteki yanlış tutumlarından ve sistemle olan kavgasından vazgeçip, kendi reçetelerini gerçekleştirmeye çalışırsa başarılı bir dönem yaşanır" diye konuştu.
     
Keskin, CHP’li muhaliflerin dün yaptıkları toplantıya ilişkin bir soru üzerine, "Bugün bazı basın organlarında çıktığı gibi, dünkü toplantıda yeni bir parti kurulması yönünde tartışma olmadı. Böyle bir şey yok" dedi.
     
"Toplumdan gelen demokratik tepkiler sergilendikten sonra hala daha yönetimi işgal etme görevini, anlayışını sürdürürlerse, sanırım o zaman toplumun değişik kesimlerinden birtakım insanlar, kendi demokratik haklarını kullanmada özgür olacaktır" diyen Keskin, şunları kaydetti:
     
"Böyle bir süreç çıktığında da onun sorumluluğu, anti demokratik bir anlayışla, başarısızlığa rağmen ayakta duran, CHP’yi yeni başarısızlıklara sürüklemede kararlı olan yönetimin olacaktır. Yüzde 20’nin, 4 dönemdir başarı olarak takdim edilmesini kabul edecek bir mantık var mı? 1991 yılında, daha müsait olmayan şartlarda seçime girdiğimiz bir süreçte, Erdal İnönü’ye yüzde 21 ile başarısız olduğunu söyleyip çekilmesini ortaya koyan Sayın Genel Başkanımız... Bir kurtuluş simidi gibi merkez ve ırkçı sağdan insanlar transfer edilmiş, ortaya çıkan tablo 20,9... Böylesine müsait şartlarda elde edilen sonucu, 21’i başarısız görüp, 20’yi başarı olarak takdim eden bir insanın artık toplumda saygınlığı, güvenirliği kalmış mıdır? Bu anlayışı temsil eden bir insanın, yerel seçimlerde CHP’nin lideri olarak toplumun karşısına çıktığında, başarıyı yakalaması mümkün müdür? Ben şuna inanıyorum; toplumun dinamik unsurları, CHP’nin ideolojik örs ve çekicinde siyasal kimliği yoğrulmuş olan herkes, CHP’nin Türkiye için bir çekim merkezi haline gelmesi için üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirecektir. Halkın demokratik direnci karşısında hiçbir siyaset adamının direnme şansı yoktur. Bugün Sayın Baykal’ın yaptığı, ’Acaba toplumu ninni çekerek uyutabilir miyim?’ şeklinde bir yaklaşımdır. Bütün ninniler kulağa hoş gelir ama çocuklara söylenir. CHP’de değişiklik isteyen seçmenler çocuk değildir. Tam tersine, uyuyan insanların uyanmasını sağlamak için yüksek perdeden haykırmaktadırlar." Adnan Keskin, Deniz Baykal’ın, "istifa yönünde tabandan bir talep olmadığı" sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Bugün Mersin’de başlamış. Türkiye’nin her tarafında talepler, yüksek perdeden seslendiriliyor" dedi.

milliyet



Bu haber 174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs