En Sıcak Konular

TÜSİAD ezber bozuyor

27 Şubat 2013 12:16 tsi
28 Şubat sürecinin en önemli STK ayaklarından TÜSİAD`da büyük değişim. Yeni başkan Yılmaz, “Başbakanla çatışmayız” dedi, AK Parti`nin “Başkanlık” sistemine tam destek vereceklerini kaydetti.

TÜSIAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere zaman zaman hükümetle yaşanan sert tartışmaların, fikir ayrılıkların seyri hakkında, "Sayın Başbakan ile, hükümetle bir çatışma içerisinde olmak... Ben böyle bir algıyı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLDİLER

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkam Muharrem Yılmaz ilk basın toplantısında “Demokrasisiz 'refah başarı' öykülerini benimsemiyoruz” dedi. Ekonomik başarı için en önemli unsurların başında demokrasi ve yüksek standartlarda hak ve özgürlüklerin geldiğini kaydeden Yılmaz, "Türkiye'nin gerçek bir sıçrama yapabilecek ekonomik gücü var. Dolayısıyla kendi işimizi yapabilmek için sosyal ve siyasi istikrar talep ediyoruz" diye konuştu.

GİDİŞATTAN MEMMUNLAR

Ocak ayındaki genel kurulda başkanlık koltuğuna oturduktan sonra dün ilk basın toplantısını düzenleyen Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik performansından genel olarak memnuniyet duyduğunu belirtti.

BAŞKANLIK KABULÜMÜZ

Başkanlık sistemiyle ilgili görüsünün sorulması üzerine, Muharrem Yılmaz su yanıtı verdi: "Esasen üzerinde çalışılan anayasanın, bir toplumsal mutabakat anayasası olmasını ve bu mutabakatın üzerinde de Türkiye'nin çağdaş refah toplumunu gerçekleştirmesini diliyoruz, 0 yönde çalışıyoruz, Beklentilerimiz var. Bu uzlaşma, parlamento uzlaşma komisyonu da temin edildiğinde, uzlaşma komisyonun seçtiği, anayasada seçtiği yönetim biçimi tabii ki hepimizi için kabuldür." (mansettv)

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs