En Sıcak Konular

Bağımsızlar yeminden sonra DTP'de...

25 Temmuz 2007 15:19 tsi
Bağımsızlar yeminden sonra DTP'de... DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri, TBMM'de düzenlenecek yemin töreninin ardından partiye katılacak. Bağımsız milletvekillerinin partiye katılımlarının ardından, bir ay içerisinde DTP olağanüstü kongresinin toplanması ve Türk'ün yeniden gene

Bağımsız milletvekillerinin partiye katılımlarının ardından, bir ay içerisinde DTP olağanüstü kongresinin toplanması ve Mardin'den milletvekili seçilen Ahmet Türk'ün yeniden genel başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

ÖDP Genel Başkanlığı'ndan ayrılarak seçime "Bin Umut Adayları" arasında bağımsız olarak giren Ufuk Uras'ın DTP'ye katılmasının beklenmediği, yeniden ÖDP Genel Başkanlığı görevine döneceği bildiriliyor.

Hakkari'den bağımsız milletvekili seçilen, Anayasa Mahkemesi'nce kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani de, "5 yıl süreyle bir başka partinin kurucu, üyesi ve yöneticisi olamayacağı" yönünde getirilen yasağın sona ereceği Mart 2008'de DTP'ye katılabilecek.

DTP'nin desteklediği Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Mehmet Nezir Karabaş, Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Gültan Kışanak, Pervin Buldan, Hamit Geylani, Ufuk Uras, Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Ahmet Türk, Nuri Yaman, Sırrı Sakık, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, Şerafettin Halis, Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, bağımsız olarak milletvekili seçilmişti.

AKP tek başına iktidar

Milletvekili genel seçimlerinden iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), güçlenerek çıktı. Seçim sandıklarının tümü sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, ülke genelinde oyların yüzde 46.6'sını alan AK Parti, Meclis'te 340 milletvekili ile temsil edilecek.

Seçimden yüzde 20.8'lik oy oranıyla ikinci sırada çıkan CHP 112, yüzde 14.3'lük oyla üçüncü sırada yer alan MHP ise 71 milletvekilini Meclis'e gönderecek.

23'ü DTP'nin desteklediği 27 bağımsız milletvekili de Meclis'e girmeyi başardı. Yeni Meclis'in 4 partiden oluşması bekleniyor.

vatan



Bu haber 164 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs