En Sıcak Konular

AK Parti'yi şaşırttan ilginç istatistik

25 Temmuz 2007 14:17 tsi
AK Parti'yi şaşırttan ilginç istatistik Erdoğan'a 22 Temmuz seçim sonuçlarına ilişkin bir rapor hazırlandı. AK Parti'nin seçimlerde en fazla oy kaybını yaşadığı şehir ve oyunu en çok artırdığı şehir oldukça şaşırtıcı..

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonuçlara ilişkin analiz raporu hazırladı. Buna göre AKP, 22 Temmuz seçimlerinde en fazla oy kaybını nerede yaşadı?

AK Parti, 22 Temmuz seçimlerinde en fazla oy kaybını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a milletvekilliği yolunu açan Siirt'te yaşarken, oyunu en çok Ağrı'da arttırdı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonuçlara ilişkin analiz raporu hazırladı.

AK Parti'nin yüzde 46.49, CHP'nin yüzde 20.89, MHP'nin ise yüzde 14.28 oranında oy aldığı hatırlatılan raporda, partinin 3 Kasım seçimlerinden bu yana en çok oy kaybettiği ve en çok oy arttırdığı illere ilişkin de verilere yer verildi.

3 Kasım seçimi ile 22 Temmuz seçimlerinin kıyaslandığı rapora göre, AK Parti bu seçimlerde en çok Ağrı'da oyunu arttırırken, en fazla oy kaybettiği il Başbakan Erdoğan'ın eski seçim bölgesi Siirt oldu. AK Parti 3 Kasım'da yüzde 17.70 oranında oy aldığı Ağrı'da, 22 Temmuz seçimlerinde oylarını yüzde 45.17 oranında arttırarak yüzde 62.87'ye yükseltti.

Geçen seçimlerde 5 koltuğun ikisini CHP ile paylaşmak zorunda kalan AK Parti'nin seçimde aynı paylaşımı bağımsızlarla yapması bekleniyordu. Ancak DTP'liler hiçbir vekil çıkaramazken, AK Parti tüm vekillikleri aldı. AK Parti'nin oylarını en fazla arttırdığı il olan Ağrı'da geçtiğimiz yasama döneminde hakkındaki iddialar nedeniyle milletvekilliğinden istifa eden, ancak 22 Temmuz seçimleri öncesinde yeniden AK Parti listesinden aday gösterilen Cemal Kaya'nın etkili olduğu belirtiliyor.

AK Parti'nin 3 Kasım seçimlerinden bu yana en çok oy kaybettiği il ise Siirt oldu. AK Parti'nin 3 Kasım'da yüzde 84.82 oranında oy aldığı Siirt'te bu seçimde oy oranı yüzde 48.61'e düşerken, oy oranındaki düşüş milletvekili sayısına yansımadı. AK Parti yine 2 vekil çıkarırken, bir de bağımsız milletvekili seçildi.
 
Haber7



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,260 µs