En Sıcak Konular

İtalya'da zafer netleşmedi

25 Şubat 2013 21:06 tsi
İtalya'da iki gün süren seçimlerin ardından sonuçların açıklanması bekleniyor.

Resmi olmayan ilk rakamlara göre Pierluigi Bersani liderliğindeki "merkez sol" temsilciler meclisi seçimlerinden birinci çıkmayı başarırken senato seçimlerindeyse Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağın ipi önde göğüslediği belirtiliyor.

Ancak İçişleri Bakanlığı sitesindeki rakamlara göre ise Komedyen Beppe Grillo ve 5 yıldızlı Hareket'inin ikinci durumda olduğu kaydediliyor. Grillo'nun temsilciler meclisi seçimlerinde de sandıklardan üçüncü çıktığı belirtiliyor. Mario Monti'nin sivil seçim hareketi ise dördüncü olarak açıklandı.

İtalyanların hava muhalefeti nedeniyle özellikle kuzey bölgelerde sandığa gitme oranlarının düştüğü genel seçimde henüz netleşmeyen rakamlara göre Bersani liderliğindeki "merkez sol" temsilciler meclisi seçimlerinden galip çıkarken senato seçimlerinde birinciliği az bir farkla Berlusconi'nin merkez sağına kaptırdığı ifade ediliyor. Yüzde 38 oy alan merkez solun senato ve temsilciler meclisinde yeterli çoğunluğa ulaşması dolayısıyla hükümet kurmak için gerekli desteği rahatlıkla bulabileceği öngörülüyor.

Yarın saat 14.00'te açıklanacak resmi sonuçlar öncesinde basına yansıyan rakamlara göre Silvio Berlusconi liderliğindeki "merkez sağ" yüzde 30 oy ile sandıklardan ikinci çıktı. Seçimin sürpriz partisi komedyen Beppe Grillo liderliğindeki 5 Yıldızlı Hareket ise yüzde 19 ile üçüncü parti olmayı başardı.

Mario Monti'nin liderliğindeki Sivil Seçim ise yüzde 10'a yakın oy alarak seçimleri dördüncü bitirerek beklentilerin altında kaldı. Hakim Antonio Ingroia'nın ise temsilciler meclisine girme barajı olan yüzde 4'ü geçemeyerek meclis dışında kaldığı ancak Senato için yeterli oyu aldığı kaydedildi.

Farklı şirketlerden farklı rakamların geldiği seçimlerde sonuçlar henüz netleşmemekle beraber beklentiler Bersani liderliğindeki merkez solun önde olduğu görülüyor.

(CİHAN)

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,740 µs