En Sıcak Konular

Bayraktar: Yonga kopmayacak

25 Şubat 2013 15:15 tsi
Hükümetin, terör sorununun çözümü noktasında başlattığı süreci değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de 'yonga koparılacakmış' gibi bir düşünce olduğunu, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Kentsel dönüşüm alanlarında inceleme yapmak üzere Malatya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün başladığı Yamaç ve Fırat Mahallerinde inceleme yaptı. Bakan Bayraktar, daha sonra Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Bayraktar, gazetecilerin 'Çözüm sürecine' ilişkin sorularını yanıtladı. Hükümet olarak hedeflerinin Türkiye'nin birlik ve dirliğini sağlamlaştırmak olduğunu belirten Bayraktar, Türkiye'nin kalkınması önündeki engelleri söküp atılması için çalıştıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, çözüm süreci ile ilgili Türkiye'de çok az da olsa bir takım kafa karışıklığı görüldüğünü anlatırken, şöyle konuştu:

"Bu ülkede yaşayan 75 milyon insanın kardeşlik ruhunun daha da pekiştirilmesi, aidiyet duygusunun daha da artırılması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının öne çıkarılması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği altında büyük millet olmanın şuuruna erişme noktasında gayretlerimiz var bu gayretlerimiz artarak devam edecektir. Dünya demokratikleşiyor, sosyalleşiyor. Bu çevrede bizim de dünyada hedefimiz var; lider ülke olmak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisine sahip olmaktır. Bilinçli, kararlı bir şekilde bayrağımızı daha yukarıya çıkarmak, birliğimizi daha çok artırmak için kararlı bir şekilde çalışıyor, gayret ediyoruz. Çalışmalarımızın da kapsamı budur."

Bakan Bayraktar, Malatya'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ile ilgili de şuan Yamaç ve Fırat Mahallerinde 2 milyon 200 bin metrekare bir alanda çalışmaların yürütüldüğünü ve amaçlarının Malatya'nın marka değerinin artırılması olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm yapılan alanlardakşi yaşayan vatandaşların yine buralarda daha yaşanılabilir konutlarda hayatlarında devam edeceklerini belirten Bakan Bayraktar, şuan itibariyle 468 konutun bitme aşamasına geldiğini ve bu yılda 3 bin 200 konutun daha yapılması için ihaleye çıkılacağını belirtti.

Bölgede 4 binin üzerinde hak sahibinin, yapılacak akıllı evlerde yaşamlarına devam edeceğini ifade eden Bayraktar, "Burada yeni bir şehir yapacağız, Türkiye'ye, Malatya'ya yakışır projeyi kısa sürede Malatyalılar'a kavuşturacağız. Artık Türkiye'de kentsel dönüşüm zamandır. Kentsel dönüşüm dalga dalga insanlarımızı memnun edecek şekilde hızla devam edecektir" dedi.

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,770 µs