En Sıcak Konular

CHP'den Abdullah Gül'e 'onaylama' çağrısı

25 Şubat 2013 13:57 tsi
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı'ndan, ''sağlıkta kamu özel ortaklığı yasası''nı onaylamamasını talep edeceklerini bildirdi.

Kuşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Meclis Genel Kurulu'ndan, Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile bazı kanun ve kanun hükmünde  kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında bir kanun çıkarıldığını anımsattı.

Kanunun bugün veya yarın Cumhurbaşkanı'na Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gönderileceğini belirten Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı'na bir mektup yazarak, bu kanunda Türkiye için sakınca ve imtiyaz niteliğinde risk taşıyan hususu belirteceklerini söyledi.

CHP Grubu olarak kanunla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bu komisyonun alt komisyonunda ve Genel Kurul'da mümkün olduğunca sıkıntıları anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Kuşoğlu, kanunda Anayasa'ya aykırılık durumu da bulunduğunu iddia etti. Kuşoğlu, şöyle devam etti:

''Türk Tabipler Birliği şehir hastaneleriyle ilgili Danıştay'a gitmiş ve uygulamayı iptal ettirmişti. Danıştay kararında sözleşmelerin çok ayrıntılı düzenlenmesi gerektiği ile ilgili hususlar var. Maalesef bunlar da düzenlenmedi. Biz CHP grubu olarak kamuoyuna konuyu mümkün olduğunca anlatacağız, muhtemelen  Anayasa Mahkemesi'ne de götüreceğiz.

Bu kanunun 13. maddesi ile 4749 sayılı Kamu Finansman Kanunu'na bir madde ekleniyor. Burada, 'yurtdışından sağlanan finansmanın ve varsa bu finansmanın teminine yönelik türev  ürünlerden kaynaklanan da dahil olmak üzere mali yükümlülüklerin hazine garantisi kapsamına alınması' var. Bu, yurtdışından sağlanan finasmanın garanti kapsamına alınması ama finansmanla ilgili türev ürünlerin ne kadar olduğu, miktarı, ne olduğu belli değil. Bunların da  garanti kapsamına alınması. Hiçbir bağımsız devlet miktarını, ne olduğunu bilmediği, belirsiz olan bir konuda garanti vermez.Ekonomisi iyi olan bir devlet hazine garantisi de vermez zaten ama hazine garantisinin ne olduğu miktarının belli olmadığı bir ürünle ilgili olarak verilmesi de tam bir kapitülasyondur, rezalettir, imtiyazdır, skandaldır.''

Konuyu Cumhurbaşkanı'na götüreceklerini ifade eden Kuşoğlu, ''Kendisinden bu imtiyazdan Türkiye'yi sakınmasını isteyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bu yasayı onaylamamasını talep edeceğiz'' dedi.

AA

Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs