En Sıcak Konular

PKK'lının ağabeyi: Barışı istemeyen kansızdır!

25 Şubat 2013 09:49 tsi
"Türklerle-Kürtlerin iç içe birlikte yaşadığı 1000 yıllık bir geçmişimiz var. İki ateş arasındayken Kürtler nasıl Türklere arka çıkıp omuz omuza savaşıp Türkiye'yi bağımsız hale getirdiyse bugün de bizim sırt sırta vermemiz lazım." Bu sözlerin sahibi k

4 Ekim 2011 tarihinde Bingöl karayolunda güvenlik güçleriyle girilen çatışmada öldürülen PKK terör örgütü mensubu 'Hasan Engin' kod adlı 1988 doğumlu Müslüm Göçer'in, Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'nde yaşayan ağabeyi Mustafa Göçer, haber7.com'a konuştu.

Sıva ustası Mustafa Göçer, Türkiye'deki barış süreciyle ilgili net açıklamada bulundu: Kanın durmasını istemeyen kansızdır, kanından şüphe ederim…

"BAŞKA KARDEŞLER ÖLMESİN"

Geçmişte yapılan yanlışlardan sonra fakir ve ezilen ailelerin çocukları ellerine silah alıp dağa çıkmak zorunda kaldı, ifadelerini kullanan Göçer, Türkiye bir barış sürecine girmişse, devletin dağa çıkanları da kazanması lazım, kardeşim öldü, başka kardeşler ölmesin, dedi.

"YETER ARTIK BARIŞ GELSİN"

İmralı ile yapılan görüşmelerin barış adına atılan çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Göçer, her şeyin İmralı'dan, BDP'den ya da Hükümet'ten beklememek gerektiğini savundu. Göçer konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Hepimizin bu süreçte taşın altına elimizi sokmamız gerekiyor. Gençlerimiz ölmesin diye biz ön saflarda yer almayı kabul ediyoruz. Yeter artık barış gelsin!"

"BARIŞI İSTEMEYEN KANSIZDIR"

Dağa çıkmadan önce Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tapu-Kadastro Bölümü'nde okuyan kardeşinin yaklaşık 1 sene dağda kaldığını söyleyen Mustafa Göçer, yıllardır akan kanın durmasını istemeyen insan kansızdır, o insanın kanından şüphe ederim, dedi.

"ANNELERE YAZIK"

Hem şehit olan çocuğun annesi hem de dağa çıktıktan sonra öldürülen gencin annesine de yazıktır. Hiçbir anne, diğer annenin çocuğunun ölmesine razı olmaz. Bugün oğlu şehit olan anne de barışı ister, oğlu dağda öldürülen anne de barışı ister.

"1000 YILLIK BİR GEÇMİŞİMİZ VAR"

Türklerle-Kürtlerin iç içe birlikte yaşadığı 1000 yıllık bir geçmişimiz var. İki ateş arasındayken Kürtler nasıl Türklere arka çıkıp omuz omuza savaşıp Türkiye'yi bağımsız hale getirdiyse bugün de bizim sırt sırta vermemiz lazım. Bizim aynı şeye üzülüp yanı şeye sevinmemiz gerekiyor.

‘KARDEŞLİK ZAFERİ' İLAN EDİLSİN

Hükümet PKK'yı tamamen ortadan kaldırsa bile bu sorun çözülmez. Eğer geçmişte yapılan hatalar gelecekte de yapılırsa PKK yeniden yaşama şansı bulur. Türkiye artık bunun bilincine varması lazım. Türkiye'nin geleceği, ülkenin kalkınması, Ortadoğu ve dünyada güçlenmesi için ‘barış' olmazsa olmazlardandır. Eğer ülkede ‘Kardeşlik Zaferi' ilan edilirse Türkiye, Ortadoğu ve dünya üzerinde apayrı bir potansiyele sahip olacaktır.

MEDYAYA SERZENİŞ

Bu süreçte medyanın üzerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Göçer, medyaya ‘gerçekleri olduğu gibi, çarpıtmadan verin' çağrısında bulundu.

omer.sut@haber7.com

Haber7

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs