En Sıcak Konular

Çocukları için Bozdağ'dan yardım istiyorlar

24 Şubat 2013 11:49 tsi
Avrupa'da çeşitli gerekçelerle çocukları alınan Türk aileler, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a Twitter hesabından ulaşarak yardım istiyor.

Avrupa'da yaşayan ve çeşitli gerekçelerle çocukları ellerinden alınan Türk aileler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Twitter hesabından da ulaşarak yardım istiyor. Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı'na olayların araştırılması talimatı verdi.

Bozdağ'ın, özellikle Hollanda'da ailesinden alınarak eşcinsel bir aileye verilen ve şu anda 9 yaşında olan Yunus Azeroğlu'nun durumuyla ilgili talimatı üzerine Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) harekete geçmesi, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde benzer sorunlar yaşayan aileleri harekete geçirdi.
 
6 aylık Salih ailesinden alındı
 

Fransa'da yaşayan Zehra ve Ahmet Ulubaş çiftinin henüz 6 aylıkken, çocuklarına şiddet uyguladıkları gerekçesiyle ellerinden alınan oğulları Salih ile ilgili mücadeleleri de sürüyor. Aile, konuyla ilgili Bozdağ'ın Twitter hesabına mesaj atarak yardım istedi.

Talep üzerine Bozdağ'ın verdiği talimatla harekete geçen Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı yetkilileri, aileye ulaşarak yardım çalışmalarına başladı. Aile, halen bir sosyal yardım kuruluşunda tutulan çocuklarının kendilerine olmasa bile en azından Türk bir ailenin yanına verilmesini istiyor.
 
Türk koruyucu aile az
 
Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Avrupa'da yaşayan Türk ailelerin çocukları daha çok ''şiddet uygulama'' iddiasıyla alınıyor. Çocukların, Türk olmayan ailelere verilmesi konusunda şikayet olmasına rağmen çoğu Avrupa ülkesinde Türk koruyucu aile bulunmuyor.

aa


Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs