En Sıcak Konular

Safa Apartmanı'nın sahibi tahliye edildi

22 Şubat 2013 21:37 tsi
Van'da meydana gelen ilk depremde yıkılan 20 kişinin yaşamını yitirdiği Safa Apartmanı'nın sahibi Nezir Baş, tahliye edildi.

Kentte 23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Safa Apartmanı'nın sahibi Nezir Baş, ilk kez hakim karşısına çıktı.
 
Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve hakkında, ''Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak'' suçundan 22,5 yıl hapis istemi ile dava açılan Baş'ın hazır bulunduğu duruşmada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 40 sayfalık iddianame okundu.
 
İddianamenin okunmasının ardından söz alan Baş, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek, hakkında isnat edilen suçların hiçbirini kabul etmediğini belirtti.
 
Baş, inşaat mühendisi veya mimar olmadığını, binayı çocuklarının geleceği için yaptırdığını ve binanın imarıyla ilgili tüm belgelerin dosyada mevcut olduğunu vurgulayarak, depremin ardından yaşadığı süreçte, kendisini en çok rahatsız eden konunun, 'binadaki kolonların kesilmesi' yönündeki iddialar olduğunu ifade etti.
 
Tutuklu bulunduğu 105 günlük süre zarfında hakkındaki asılsız ithamın azabını çektiğini anlatan Baş, ''İnsanın ayağı kesilir mi? Bu mümkün değil. Kolon kesilmesi ile ilgili en ufak bir emarede savunma yapmayacağım ve verilecek cezaya razıyım'' dedi.
 
Mevcut delil durumu ve dava dosyasında yer alan sağlık raporlarını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Baş'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
Bu arada, aynı davada yargılanan binanın statik projesini hazırlayan inşaat mühendisi Yusuf Aslan hakkındaki dava, Aslan'ın, ocak ayında yaşamını yitirmesi nedeniyle düştü.

aa




 

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,530 µs