En Sıcak Konular

'Birleşmiş Krallık'ta yeni bir çağrı gelebilir'

22 Şubat 2013 17:03 tsi
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, "BM Güvenlik Konseyi'nde 2 ülkenin koymuş olduğu blok nedeniyle herhangi bir karar alınması bence çok büyük bir hata." dedi.

 Bir dizi gezi ve programlar için Adıyaman'da bulunan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadırkenti gezdi. Büyükelçi Reddaway'a Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ve Besni Kaymakamı Gürkan Demirkal eşlik etti.

Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi alan Reddaway, Suriyelilerle bir süre sohbet etti. Konuk Büyükelçi, ilk önce mültecilerin kayıtlarının tutulduğu çadırı gezdi. Daha sonra sahra hastanesini, ardından da mülteciler için açılan kursların bulunduğu çadırı ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Reddaway, Esed rejiminin zulmü nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ziyaret etmek ve onları yerinden görmek için Adıyaman'a geldiğini söyledi. Kampta, Türk yetkililerin yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu ve çok etkilendiğini belirten Reddaway, buradaki kilit noktanın, Suriyelilere Esed rejiminin zulüm ve şiddetinden kaçabilecek bir ortam sağlanması olduğunu aktardı.

    Reddaway, bir gazetecinin, "Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı yardımların yanında AB'nin yeteri kadar yardımda bulunmadığı yönündeki iddiaları" sorması üzerine, "Ben inanıyorum ki bu kriz ve insani sıkıntı devam ederse, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Suriye'de, uluslararası camiadan daha güçlü ve daha yoğun bir yanıt gelmesi ihtimali çok yüksek. Zaten ben aynı şekilde Birleşmiş Krallık'ta yeni bir anons bekliyorum. Bu yardımlara ilişkin olarak." şeklinde konuştu.

    Suriye'deki Esed rejimine karşı Suriye'deki muhalif grupların biraz daha eş güdümlü, biraz daha alternatif yönetim ortaya koymaları için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyleyen İngiltere Büyükelçisi, "Birleşik Krallık'ta silah desteği gerçekleştirme konusunu vermiyoruz. Silah desteği vermiyoruz. Bunun yerine eş güdümlerin sağlanmasını istiyoruz. İletişim teşvikleri gibi yardımları veriyoruz. Biliyorsunuz en büyük sıkıntımız gerek Birleşik Krallık gerekse Türk hükümeti gerekse diğer hükümetler olarak BM Güvenlik Konseyi'nde 2 ülkenin koymuş olduğu blok nedeniyle herhangi bir karar alınması imkanı yok. Bu durum bence çok büyük bir hata. Büyük bir krizin daha da kötüleşmesine neden olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs