En Sıcak Konular

'Seçkin' ABD askerleri görev başında

22 Şubat 2013 15:46 tsi
'Seçkin' ABD askerleri görev başında Gaziantep'te konuşlandırılan patriot hava savunma sisteminde, ''seçkin'' Amerikan askerinin görev yaptığı bildirildi.



Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği ve General Ataman Kışlası'nda konuşlandırılan patriot hava savunma sistemleri kapsamında 325 kişilik Amerikan askeri görev yapıyor.

         Kışlanın farklı yerlerine konuşlandırılan sistemle ilgili Batarya Komutanı Yarbay Charles Branson eşliğinde bilgilendirme gezisi düzenlendi.

         Branson, Türkiye'deki görevleriyle ilgili yaklaşık 90 gündür askeri eğitimlerin yanında çeşitli kültürel eğitimler aldıklarını söyledi.

         Patriot hava savunma sistemlerinin çalışmasıyla ilgili bilgi veren Branson, sistemin radar, özel anten ve bataryalardan oluştuğunu kaydetti.

         Gaziantep'te bulunan 325 kişilik kadroda görev alan ABD askerlerinin ''seçkin'' askerlerden oluştuğunu ifade eden Branson, tamamen savunma amacıyla bölgede bulunduklarını dile getirdi.

         Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki patriot hava savunma sistemlerinin, bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyon kişiyi savunmak için konuşlandırıldığını hatırlatan Branson, ''Radar sistemimiz, Suriye içlerini görebiliyor. Ama bizim işimiz bölgeye yönlendirilecek füzeler. Uçuşa yasak bölge uygulaması kapsamında uçaklara karşı kullanılması söz konusu değil. Tamamen savunma amacıyla buradayız'' diye konuştu.

         ''Charlie'' bataryalarından sorumlu Kıdemli Başçavuş Madrill Demps ve Başçavuş Jordan Willette de bataryaların kurulum ve aktif hale getirilmesi süreci hakkında bilgi verdi. Görevlerinin, verilen emirleri yerine getirmek olduğunu aktaran Demps ve Willette, günlük bakımlarını yaptıkları bataryaları faaliyette bulundurmakla görevli olduklarını ifade ettiler.

         Bu arada, 6 rampadan oluşan batarya sisteminin, herhangi bir tehdit algınlandığı anda Almanya'daki NATO üssünden gelecek talimatlar doğrultusunda harekete geçirileceği ve olası bir harekete geçme anında ise emirlerin NATO'dan verileceği belirtildi.

         (AA)

Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,478 µs