En Sıcak Konular

Çağlayan barış süreci ile ilgili konuştu

22 Şubat 2013 13:44 tsi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, terör meselesini çözebilecek tek insanın Recep Tayyip Erdoğan, çözecek hükümetin de AK Parti hükümeti olduğunu söyledi.

Çağlayan,  ''Şimdi bir barış süreci başlatıyoruz. Biz Türkiye'de Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bir bütünüz'' dedi.

Çağlayan, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Türkiye'de yatırımı bulunan Alman firmaların yetkilileriyle düzenlenen kahvaltının ardından Hilton Oteli'nin karşısındaki Billur taksi durağını ziyaret etti.

Taksici esnafıyla bir süre sohbet eden Çağlayan, Almanya'nın önemli şirketlerinin yetkilileriyle kahvaltıda bir araya geldiğini hatırlatarak, Türklerden daha çok yabancıların Türkiye'den övgüyle söz ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin 2001 yılındaki kriz döneminin ardından ekonomik ve siyasi anlamda çok iyi bir yere geldiğini ifade eden Çağlayan, Türkiye'ye 80 yılda 14,5 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye gelmesine karşın son 10 yılda bu rakamın 124 milyar dolar seviyesine çıktığını dile getirdi.

Türkiye'nin ekonomide atağa kalktığı için siyasi açıdan önünün kesilmeye çalışıldığını ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bu olaylar, bu terör meselesi... Türkiye bu konuda da çok önemli bir mesafe kat etti. Bu terör meselesini çözebilecek tek insan Recep Tayyip Erdoğan'dır, çözecek hükümet de bizim hükümetimizdir. Şimdi bir barış süreci başlatıyoruz. Biz Türkiye'de Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bir bütünüz. Bu ülke hepimizin. Ben de Kürt orijinliyim ama ben bu ülkenin her zaman milliyetçiliğini yapmış bir insanım. Türkiye yıllarca büyümesin, gelişmesin diye önüne engeller çıkardılar, bölmeye çalıştılar. Şimdi senin Türk olman, Kürt olman, Laz olman, Arap olman beni ilgilendirmiyor, yeter ki sen bu ülkenin birliğinden, beraberiliğinden, bu şerefli ay yıldızlı bayrağımızdan ve devletimizin tekliğinden yana ol.''

Milliyetçiliğin Türkiye'yi zengin yapmak ve namerde muhtaç etmemek anlamlarına geldiğine işaret eden Çağlayan, ''Yoksa kafatasçı milliyetçilikle Türkiye bir yere gidemez. Sen ne kadar ben Kürdüm dersen öbürü de Türküm der. Uzlaşmaya gidemezsin'' diye konuştu.

''Gaza basmaya devam''

Çağlayan, Türkiye'nin çok daha iyi yerlere geleceğini dile getirerek, Türkiye şartlarının iyi olması durumunda esnafın ödediği vergilerin hafifleyeceğine dikkati çekti.

Bugün devletin temel bazı görevleri bulunduğunu anımsatan Çağlayan, bütün bu görevleri yapmak için vergi toplanması gerektiğine vurgu yaptı.

Çağlayan, bir taksici esnafının ÖTV ve motorin üzerinden alınan vergilerin azaltılması konusundaki talebine ilişkin ''Vergiyi ciddi bir şekilde tabana yayarsak, sizin üzerinizdeki vergiler daha çok azalacak'' diye konuştu.

Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alacağını belirten Çağlayan, ''Daha gidecek çok yolumuz var. Sizin deyiminizle çıkacak çok yokuşumuz var. 2023'e, o tepeye çıktığımız zaman bize bu ülkeyi kuran, emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimize layık şeyler yapmış olacağız. Türkiye dünya siyasetinde çok önemli bir yere geldi. Bütün hadise biraz daha sabır. Biraz daha gidecek yolumuz var. Hele yokuşu bir çıkalım. İnşallah hep birlikte çıkacağız. Yokuşu çıkarken de arkaya takoz koymadan çıkıyoruz evelallah. Gaza basmaya devam, durmak yok.''

Ticari araçlara yönelik sigorta zamlarına tepki

Bakan Çağlayan, durakta bulunan taksicilerin, ticari araçlara yönelik sigorta zamlarını eleştirerek, bu konuda çözüm beklediklerini ifade etmesi üzerine, bunun bakanlığının konusu olmadığını, Hazine Müsteşarlığı'nın yetkisinde olduğunu belirtti. Çağlayan, konuyla ilgili talepleri ilgili yerlere ileteceğini bildirdi.

Bir taksici, taksi durağının fiziki şartlarının yeterli olmaması nedeniyle yenilenmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını belirterek, sürecin hızlanması için Bakan Çağlayan'dan yardım istedi.

Çağlayan da konuyu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşeceğini söyledi.

aa

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs