En Sıcak Konular

Suriye'deki olayların iki günlük bilançosu

22 Şubat 2013 12:38 tsi
Suriye'de iki gün içerisinde 297 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü(SNHR), Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere yönelik düzenlediği operasyonlarda 244 kişinin yaşamını yitirdiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını, operasyonlar sırasında ağır silahlarla açılan ateşte onlarca evin yıkıldığını ya da hasar gördüğünü duyurdu.

Dün başkent Şam'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 53 kişi ile birlikte iki gün içerisinde ölenlerin sayısı 297'ye yükselmiş oldu.

-''ÖSO halkı hedef alan saldırı yapmadı''-

Öte yandan Şam'ın Mezra'a bölgesinde meydana gelen patlamayla ilgili AA muhabirine internet üzerinde bilgi veren başkentteki muhalif Rıdvan Tugayının Komutanı Ebu Ubeyde, ''Halep kentini her gün Scud füzeleriyle vuran da bu patlamayı gerçekleştiren de aynı kişidir'' ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde, ''Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) şimdiye kadar halkı hedef alan hiçbir saldırı gerçekleştirmedi. Yerleşim yerlerini Scud füzesi, fosfor, vakum ve misket bombalarıyla vurmadı. Rejim sıkıştığında kendini haklı çıkartmak için böyle patlamalar gerçekleştiriyor" dedi.

''Kent merkezine girmeden önce 5 ile 6 kontrol noktasında geçiliyor. Bu kontrol noktalarında tüm araçlar detaylı bir şekilde aranıyor'' diyen Ebu Ubeyde şunları kaydetti:

''Araç kent dışına çıkan yol üzerinde infilak etti. Demek ki araç şehir merkezinden kent dışına çıkıyordu. Kent merkezinde sıkı kontrol noktaları olmasına rağmen nasıl olur da bomba yüklü bir araç fark edilmez?''

Söz konusu patlamada çok soru işaretinin olduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, ''Çocukları, sivil halkı hedef alan tüm saldırıları kınıyoruz. Bizim amacımız rejimi devirmek, halkı korumaktır, korkutmak değil" şeklinde konuştu.

Ebu Ubeyde, dini, mezhebi ve ırkına bakmaksızın ülkedeki olaylarda evi yıkılan ya da hasar gören ve yardıma muhtaç kişilere her konuda yardımda bulunduklarını söyledi.

aa



 

Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,865 µs