En Sıcak Konular

Hollanda'da koruyucu aile sorunu büyüyor

22 Şubat 2013 12:01 tsi
Hollanda'da koruyucu aile sorunu büyüyor Hollanda'da çeşitli sebeplerle koruyucu ailelerin yanına yerleştirilen çocukların yaklaşık beşte birisinin Türklere ait olduğu bildirildi.

Hollanda'da gençlik koruma bürosu tarafından ailelerinden alınan çocuklarla ilgili kapsamlı araştırmalar yapan Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Hıdır, "Hollanda'da toplam olarak ailelerinden alınmış çocuk sayısı şu an itibariyle 25-30 bini bulmaktadır. Bu çocukların da en az beşte birinden fazlasının Müslüman ve Türk çocuklar olduğu tahmin ediliyor" diye konuştu.
 
Hıdır, ailelerinden alınan çocukların Müslüman-Türk kimliklerini kaybederek asimile olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
Kurallara göre Müslüman ve Türk bir çocuğun yine Müslüman ve Türk bir aileye verilmesi gerektiğini hatırlatan Hıdır, böyle bir ailenin olmaması halinde ise çocuğun başka inanç ve kültürlere sahip ailelerin yanına yerleştirildiğini söyledi.
 
Toplumda giderek büyüyen bu sorunun kısa sürede çözülmesinin zor olduğuna değinen Hıdır, durumu müsait olan Türklere koruyucu aile olmaları çağrısında bulundu.
 
Avrupa'daki Türk çocukları sorununa TBMM el attı
 
Öte yandan Avrupa'da yaşayan bazı Türk çocuklarının ufak sebeplere dayandırılarak ailelerinden koparılması ve bakıcı ailelere verilmesiyle ortaya çıkan ve yoğun tartışmalara neden olan soruna TBMM el attı.
 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Avrupa'da Türk çocuklarının bakıcı ailelere verilmesiyle ilgili başlattıkları çalışma kapsamında Nisan ayında Almanya ve Avusturya'da incelemelerde bulunacaklarını belirtti. Üstün, "21. yüzyılın başında yabancı bir ülkede Türkiye kökenli çocuklara böyle bir muamele yapılmasını reva göremeyiz" dedi.

aa

 

Bu haber 1,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs