En Sıcak Konular

Hariri: Hizbullah'ın Suriye’de ne işi var?'

22 Şubat 2013 09:38 tsi
Hariri: Hizbullah'ın Suriye’de ne işi var?' Said Hariri, ''Hizbullah'ın esas görevi, artık İsrail'e karşı direniş değildir'' dedi.

Lübnan eski Başbakanı Said Hariri, ''Hizbullah'ın esas görevi, artık İsrail'e karşı direniş değildir'' dedi.

Hariri yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e doğrudan askeri destek sağlamak için Suriye krizine girmekte ısrarcı olduğunu belirterek, ''Hizbullah'ın esas görevi, artık İsrail'e karşı direniş değildir'' diye konuştu.

Hizbullah'ın Lübnan topraklarından Suriye'ye geçerek Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) saldırı düzenlemesine Lübnan hükümetinin seyirci kaldığını ileri süren Hariri, ''Hizbullah'ın Suriye cephesinde ne işi var? Suriye'deki silahlı grupların saldırılarını durdurmak görevimiz olsa bile, Lübnan sınırlarını savunma hakkını Hizbullah'a kim vermektedir'' sorularını dile getirdi.

İran'ın ''gece gündüz Beşşar Esed rejimini kurtarmak için çalıştığını'' ve bu çabanın Lübnan ayağında Hizbullah'ın olduğunu iddia eden Hariri, ''Lübnan, bu çabalara destek olma görevini asla kabul etmeyecektir. Lübnan hükümeti de, ulusal istikrarı bozacak bu çirkin ve pervasız olaylar karşısındaki sessizliğinden sorumludur'' ifadelerini kullandı.

Hizbullah, daha önce Nusra Cephesi'ne bağlı militanların Suriye sınırında Hizbullah'ın devriye gezen güçlerine kanlı saldırılarda bulunduğunu öne sürerek, Lübnan-Suriye sınırında bulunan 8 köyde seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı. Öte yandan bazı kaynaklar Hizbullah'ın sınırdaki bazı köylere füze rampaları kurduğunu ve büyük toplar yerleştirdiğini iddia etmişti.

ÖSO ise Hizbullah'ın, Suriye'de kendi kontrolündeki bölgeleri bombaladığını iddia ederek, saldırıların durdurulmaması halinde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı. (AA) 

Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs