En Sıcak Konular

ABD, Ermeni halkını kutladı

21 Şubat 2013 16:49 tsi
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'da 18 Şubat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı Ermeni halkını kutlarken, yönetim tarafında ''tarafsızlık eksikliğine'' ilişkin kaygılarını dile getirdi.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, yaptığı yazılı açıklamada ''ABD, uluslararası gözlemciler tarafından genel anlamda iyi idare edildiği, toplanma ve ifade özgürlüğü dahil temel özgürlüklere saygı gösterildiği şeklinde hüküm verilen 18 Şubat Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı Ermenistan halkını tebrik eder'' denildi.

 Nuland, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu'nun, medyanın dengeli yayınlar sunma yönündeki yasal yükümlülüğünü yerine getirdiği ve tüm adayların kendilerine ayrılan yayın zamanından yararlandığı şeklinde tespitte bulunduğunu da hatırlattı.

 Bununla birlikte ABD olarak, ''AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu'nun, yönetim tarafında tarafsızlık eksikliği ve hem seçim öncesi dönemde hem de seçim gününde, devlet ve iktidar partisinin faaliyetleri arasında bulanık bir ayrıma yol açan yönetim kaynaklarının kötüye kullanılmasına dair kaygılarını paylaştıklarını'' belirten Nuland, ''Seçim günü sakin ve düzenli geçmiş olmasına rağmen sürece yersiz müdahalelerin ve seçmenlere baskı vakaları dahil bazı ciddi ihlallerin yaşandığına dair tespitlere katılıyoruz'' ifadesini kullandı.

 Nuland, ABD'nin, uluslararası ve yerel seçim gözlemcilerinin tespitlerini ve seçim sonrasındaki tartışmaları izlemeye devam edeceğini dile getirerek, Ermeni yetkilileri, ''seçim ihlallerine dair güvenilir raporlara karşılık olarak inceleme yürütme ve uygun tedbirleri almaya'' çağırdıklarını belirtti. Nuland, tüm taraflara seçim sonrası dönemde sükuneti koruma ve eylemlerinde itidalli davranma çağrısında bulunduklarını da kaydetti.

(aa)

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs