En Sıcak Konular

Dizi çekiminde kullanılan araçta bomba paniği!

25 Temmuz 2007 11:42 tsi
Şişli’de bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan ve Mısır’da yayınlanan bir dizinin İstanbul’daki çekimlerinde kullanılan polis aracı görünümündeki otomobil, "bombalı" şüphesiyle uzman ekiplerce fünye kullanılarak etkisiz hale ge

Alınan bilgiye göre, Mecidiyeköy’deki Cevahir alışveriş merkezinin otoparkına, polis aracı görünümünde hazırlanmış bir aracın park edilmesinden bir süre sonra iş yerinin güvenlik görevlileri, aracın park süresinin geçtiği gerekçesiyle olayı polise bildirdi.
     
Polislerce yapılan incelemede, polis aracı görünümündeki plakasız otomobilin emniyet teşkilatına ait olmaması, sahibinin ortada görünmemesi ve bırakıldığı yer dikkate alınarak içinde patlayıcı olabileceği şüphesiyle uzman ekipler çağrıldı.
     
Bomba uzmanları da içinde bomba ya da patlayıcı olabileceğinden şüphelendikleri aracın camını kırarak, içine fünye yerleştirip etkisiz hale getirmek istedi.
     
Bu sırada, arkadaşı Metin Dindar ile otoparka gelerek otomobilin yanında polislerin olduğunu gören dizinin prodüksiyon sorumlusu Emre Muslu, aracı otoparka kendisinin park ettiğini söyledi. Muslu’nun, otomobilin polis aracı olmadığını ve Mısır’da halen devam eden bir dizinin İstanbul’daki çekimlerinde kullanılan araçlardan biri olduğunu beyan etmesi üzerine, uzman ekipler yaptıkları işlemi durdurdu.
     
Durumun anlaşılmasının ardından otomobili çekiciyle otoparktan kaldıran polis, Muslu ile Dindar’ı da ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine götürdü. Araç ise başka bir otoparka çekildi.
    
Polis merkezine girerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muslu, olayın tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade ederek, "Otoparkta çekim için polis otosuna benzetilmiş bir araç bıraktık, bu da yanlış anlaşıldı. Gerekli araştırmadan sonra bir soruna rastlanmadı" dedi.
     
Muslu ve Dindar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
     
Polisin, yaptığı araştırmada gerçek plakasının 34 DF 1489 olduğunu belirlediği otomobili, trafikten men ettiği bildirildi.
     
milliyet

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs