En Sıcak Konular

Arınç, Bakir İzzetbegoviç'le görüştü

21 Şubat 2013 12:53 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bosna Hersek'in ilk devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaretinin ardından, Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç'le görüştü.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, ülkenin ilk devlet başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.
 
Başbakan Yardımcısı Arınç ile birlikte Saraybosna'nın, Bosna savaşı esnasında ülkeyi savunarak hayatını kaybeden askerlerin defnedildiği Kovaçi Şehitlik Mezarlığı'na, AK Parti eski milletvekililerinden Hüseyin Kansu, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve diğer yetkililer geldi.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarı ve Bosna Şehitlerinin Anıtı'na çiçek bırakan ve dua okuyan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gazetecilere yaptığı açıklamada, merhum Aliya İzzetbegoviç'in büyük bir lider olduğunu söyledi.

Arınç, ''Rahmetli Aliya İzzetbegoviç iyi bir Müslüman'dı, halkının önderiydi. Özellikle savaşta çok büyük bir metanet ve başarı gösterdi. Halkının hep önünde oldu. Halkını köle yapmamaya azmetmişti. Arkadaşlarıyla, dostlarıyla daha gençliğin ilk yıllarında başlayarak Boşnaklar arasında birliği, beraberliği kurmaya çalıştı, büyük mücadele verdi. Allah rahmet eylesin. Biz Türkler onu çok seviyoruz, onun için rahmet diliyoruz. Saraybosna'ya her geldiğimde onun kabrini ziyaret ediyorum'' diye konuştu.

Aliya İzzetbegovğiç'in Bosna Hersek topraklarının bağımsızlığı için büyük mücadele verdiğini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

''Aliya 'Bilge Kral'dı, kitaplarıyla, fikirleriyle, düşünceleriyle ve savaşta başkomutanlığıyla Boşnak halkının ve bu bölgenin, bu toprakların bağımsızlığı için savaştı. Büyük eziyetler, acılar, sıkıntılar çekti. Kendisini Meclis Başkanı döneminde evinde de ziyaret etmiştim. Türkiye hakkında çok güzel düşüncelere sahipti. Türkiye'yi çok seviyordu. Türkiye'nin Bosna Hersek'e yaptığı yardımları her zaman takdirle ifade ediyordu.
 
Bugün inanıyoruz ki Bosna Hersek yoluna daha güçlü bir şekilde devam eder ve Aliya'nın kurduğu birliği bütünlüğü bundan sonra muhafaza eder. Sadece onu değil, bu kabristanda yatan isimlerinin birçoğunu bildiğimiz, çünkü Türkiye 1992-1995 arasında burada yapılan mücadeleye çok yakından tanık olmuş ve adeta bu arada yaşanan trajediyi kendi gönlünde hissetmişti. Burada bir tarih yaşandı. Bu tarihe tanık olmak bizim için çok güzel.''

Arınç, Bakir İzzetbegoviç'le görüştü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna-Hersek ziyareti kapsamında  Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile ayrı ayrı görüştü.

Başkent Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleşen Arınç-İzzetbegoviç görüşmesine, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve AK Parti eski milletvekillerinden Hüseyin Kansu da katıldı.

Basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi İzzetbegoviç'le yaptığı görüşmenin ardından Başbakan Yardımcısı Arınç, Dışişleri Bakanlığı'na gelerekBosna-Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

aa


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs