En Sıcak Konular

Ahmedinejad'dan Hamaney'e mektup

17 Şubat 2013 23:10 tsi
Ahmedinejad'dan Hamaney'e mektup Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Hamaney'e hitaben kaleme aldığı mektupta, 'Ben ve hükümetimin size olan gönülden bağlılığı ve muhabbeti ebedidir' ifadesini kullandı.



Hamaney'e sağlık ve esenlik dileklerinde de bulunan Ahmedinejad, kabinedeki konuşmasında da 'İslam inkılabı liderinin üzülmesine asla razı olmadım ve olmayacağım' demişti.

Meclisteki 290 milletvekilinden 265'inin imzasıyla okunan bildiride de 'İslam inkılabı lideri Ayetullah Hamaney'in emirlerine itaati vacip ve kanuni bir düstur olarak kabul ediyoruz' ifadesi kullanılmıştı.

Meclis Başkanı Ali Laricani de Hamaney'e hitaben yaptığı konuşmada, 'Yasama, yürütme ve yargı erkine olan şefkatli ve hayırlı ikazlarınızı, hatalarımızın düzeltilmesi için bir genel kanun kabul ediyoruz. Bizimle ilgili olan sorunlardan dolayı özür diliyoruz' diye konuşmuştu.

Yargı Erki Başkanı Ayetullah Muhammed Sadık Laricani de Hamaney'e gönderdiği mektupta, 'Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tavsiye ve uyarılarınız doğrultusunda daha sağlam adımlar atacağız' ifadelerine yer vermişti.

Ayetullah Hamaney, erkler arasındaki yetki kullanımına ilişkin tartışmalar ve karşılıklı suçlamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş, 'Halk huzur, sükunet ve ahlaka riayet edilmesini istiyor. Ben, şimdilik nasihat ediyorum' diyerek tüm tarafları uyarmıştı.

İş, Refah ve Kooperatif Bakanı Abdulrıza Şeyhülislami hakkında verilen gensorunun mecliste görüşülmesi sırasında Ahmedinejad ve Laricani arasında tartışma çıkmış, taraflar birbirini suçlamıştı.

Kamuoyunda rahatsızlığa neden olan tartışmaların ardından dini ve siyasi liderler ile sivil toplum kuruluşları, yayınladıkları bildirilerde tüm tarafları uyarmış, gerginlikten kaçınmalarını istemişlerdi.

AA



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs